Amazon sinema filmlerine her yıl 1 milyar dolar harcayacak

lord of the rings

Amazon, sadece Prime Video için film ve dizi yapmakla kalmayacak, her yıl sinemalarda gösterilecek filmlere de 1 milyar dolar harcayacak.

Netflix, Prime Video, Apple TV+ gibi dijital platformların hayatımıza girmesiyle birlikte teknoloji dünyası ile eğlence dünyası arasındaki sınırlar silinmeye başladı. Apple ve Amazon gibi normalde teknoloji şirketleri olarak tanıdığımız şirketler, bugün Hollywood’un önemli parçaları haline gelmiş durumda. Bu şirketler sadece dijital platformlarında başkalarının içeriklerini yayınlamakla kalmıyor, aynı zamanda kendi yapımlarını üretiyor. Yani Apple aslında bugün bir film üreticisi de. Üstelik gidişata bakılırsa önümüzdeki dönemde bu teknoloji şirketlerinin eğlence dünyasındaki rolü daha da büyüyecek.

Amazon toplu işten çıkarımlara başladı

Bunun son örneği de Amazon cephesinde yaşandı. Prime Video için çok sayıda film ve diziye imza atan Amerikalı teknoloji devi, artık bu alandaki varlığını Prime Video ile sınırlı tutmayacak. Çünkü şirket bundan sonra sinemalarda gösterilecek filmlere de yatırım yapmaya karar verdi. Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, sadece Prime Video için film ve dizi hazırlamakla kalmayacak, sinemalarda gösterime girecek filmlere de her yıl 1 milyar dolar harcayacak. Şirket her yıl ortalama 12-15 film hazırlayıp bu filmleri Prime Video’da yayınlamadan önce vizyona sokmayı planlıyor.

Geçtiğimiz yıl Hollywood’un köklü stüdyolarından MGM’i 9 milyar dolar karşılığında satın alan Amazon, bu anlaşmayla birlikte James Bond serisinin de yeni sahibi olmuştu. James Bond gibi diğer MGM eserleri de şirkete yeni filmlerle yeniden canlandırabileceği geniş bir katalog sunuyor.

Honor 80 ve 80 Pro resmen tanıtıldı