Amazon Prime Day’de 300 milyon ürün satıldı

Amazon Prime abonelerine ücretsiz cep telefonu hizmeti sunacak

Pek çok ülkede 12-13 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen Amazon Prime Day etkinliği sırasında 300 milyondan fazla ürün satıldı.

Her yıl yaz aylarında Amazon Prime Day adını verdiği indirim günleri düzenleyen Amazon, bu yılın Prime Day etkinliğini bu hafta düzenledi. Başta ABD olmak üzere pek çok ülkede Amazon Prime Day etkinliği 12-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Ülkemizde ise bu etkinlik 18 Temmuz’da başlayacak. Prime üyeleri 25 Temmuz’a kadar Prime Day avantajlarından ve indirimlerinden faydalanabilecekler.

Türkiye’de Amazon Prime Day etkinliği başlamamış olsa da ABD gibi pek çok ülkede bu etkinlik sonuçlanmış durumda. Bu yüzden bu yılki Prime Day etkinliğinin bilançosu da büyük ölçüde netlik kazandı. Bu konuda bir açıklama yapan Amazon, bu yıl Prime Day etkinliği sırasında Prime üyelerinin 300 milyondan fazla ürün satın aldığını açıkladı.

amazon prime day

Geçtiğimiz yıl bu rakam yaklaşık 250 milyondu. Bu da tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Prime Day satışlarında ciddi bir artış yaşandığını gösteriyor. Öte yandan Amazon, Prime Day etkinliği öncesinde yaklaşık üç hafta kadar süren küçük işletmelere yönelik indirim günlerine de kullanıcıların büyük ilgi gösterdiğini açıkladı. Bu etkinlik sırasında Prime müşterileri toplam 3 milyar doları aşan alışveriş yaptı.

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberler, Amazon’un bu yıl iki farklı Prime Day etkinliği düzenlemeyi planladığını ortaya çıkarmıştı. İkinci Prime Day etkinliğinin yılın son aylarında düzenlenmesi planlanıyor. 2015 yılından beri düzenlenen Prime Day etkinlikleri hem Prime üyelerini daha fazla alışveriş yapmaya ittiği hem de yeni Prime üyeleri kazandırdığı için şirket için oldukça verimli geçiyor. Bu yüzden şirketin bu etkinlikten daha fazla düzenlemek istemesi hiç de şaşırtıcı değil. Ancak eğer bu haber doğru çıkarsa, şirket ilk kez bir yılda iki kez Prime Day etkinliği düzenlemiş olacak.

Netflix’in en pahalı filmi The Gray Man beğenilmedi