Amazon Prime aboneleri şokta! Olmaz böyle zam!

Amazon fiyat arttırmak için gizli bir algoritma kullanıyormuş!

Amazon, Prime abonelerini şok edecek yeni zammı duyurdu. İşte detaylar!

Amazon Prime aboneleri şokta! Olmaz böyle zam! E-ticaret devi Amazon, Türkiye’deki abonelik hizmeti Amazon Prime için yüzde 400 oranında zam yaptı. Uzun süredir 7,90 TL’lik aylık ödeme karşılığında sunulan Amazon Prime hizmeti artık aylık 39 TL’ye satılacak. Bu fiyat artışı, Türkiye’deki mevcut ve yeni Prime abonelerini etkileyecek.

Amazon bir bulut hizmeti olan Bedrock'u tanıttı

Amazon Prime, üyelerine hızlı teslimat, Prime Video, Prime Alışveriş ve diğer bir dizi avantaj sunan bir abonelik hizmeti olarak öne çıkıyor. Prime Video, üyelerin film, dizi ve çeşitli programlara erişebilmelerini sağlayan bir dijital içerik platformuyken, Prime Alışveriş de üyelere hızlı kargo ve uygun fiyat gibi farklı avantajlar sağlıyor.

Amazon, yaptığı açıklamada fiyat artışının sebebini açıklamadı. Ancak, Türkiye’de faaliyet gösteren diğer e-ticaret sitelerinde ve hizmet sağlayıcılarında da son dönemde fiyat artışları yaşandığı biliniyor. Bunun yanı sıra, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve pandemi nedeniyle yaşanan lojistik sorunları da fiyat artışlarına sebep olmuş olabilir.

Amazon çalışanlarından ofise dönmelerini istiyor. Bunun için de tarih olarak Mayıs ayını işaret ediyor. İşte detaylar.

Amazon Prime aboneleri şokta! Olmaz böyle zam!

Türkiye’de Amazon Prime’ın fiyatının artması, tüketiciler arasında tepkilere neden oldu. Özellikle pandemi sürecinde e-ticaretin yaygınlaşmasıyla birlikte Amazon Prime’ın kullanımı da artmıştı. Fiyat artışı, abonelerin bu hizmeti kullanmayı sürdürüp sürdürmeyecekleri konusunda sorulara neden oldu. Bazı tüketiciler, Prime aboneliğinden vazgeçeceklerini belirtirken, bazıları ise hizmeti kullanmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

Amazon, 'ciddi' depo yaralanmalarının yarısından fazlasından sorumlu bulundu

Ayrıca şirket tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada, “25 Nisan itibariyle Prime hizmetimizin aylık üyelik fiyatını 39 TL olarak güncelliyoruz. Bu yeni fiyat yeni üyeler için 25 Nisan’dan, mevcut Prime üyelerimiz için 25 Mayıs’tan sonraki ilk fatura döneminden itibaren geçerli olacaktır. Bu, Türkiye’de Prime’ın hizmete girdiği 2020 yılından bu yana yapılan ilk değişikliktir.” ifadelerine yer verildi. Amazon Prime aboneleri şokta! Olmaz böyle zam!

En çok askeri harcama yapan ülkeler açıklandı