En çok askeri harcama yapan ülkeler açıklandı

EBay üzerinden ABD askeri verileri satıldı

2022 yılında en çok askeri harcama yapan ülkeler açıklandı. Peki ama Türkiye listede kaçıncı sırada yer aldı?

En çok askeri harcama yapan ülkeler açıklandı. 2022 yılının askeri harcama verileri açıklandı. Söz konusu verilere göre ülkeler, 2021 yılına kıyasla toplamda 3.9 kat daha fazla askeri harcama yaptı. Bu dramatik değişimin altında yatan etkenler ise iç savaşların artarak devam etmesi, silahlanma yarışı ve ülkelerin kendisini koruma endişesi olarak öne çıkıyor. Ortaya konan veriler, dünyanın en çok askeri harcama yapan ülkesinin ABD olduğunu gösteriyor.

AI askeri

En çok askeri harcama yapan ülkeler açıklandı

Demin de ifade ettiğimiz gibi ABD, en çok harcama yapan ülkeler listesinde ilk sırada yer alıyor. 877 milyar dolar askeri yatırım yapan ülke, tüm askeri harcamalardaki payını yüzde 39’a çıkarmış durumda.

Roketlerle askeri malzemeler

ABD’yi şu andaki en önemli rakiplerinden birisi olan Çin takip ediyor. 292 milyar dolarlık askeri harcama yapan ülke, bu harcama ile tüm harcamaların yüzde 13’lük kısmında tutunmuş oluyor. Bu iki ülkenin ardından 86.4 milyar dolar ile Rusya, 81.4 milyar dolar ile Hindistan, 75 milyar dolar ile Suudi Arabistan ve 68.5 milyar dolar ile İngiltere’nin geldiğini ifade etmiş olalım.

askeri alanda yapay zeka 1

Türkiye ise 2022 yılında askeri harcamalara 10.6 milyar dolar ayırdı. Ülkemizin 2021 yılındaki askeri harcamalarına kıyasla yüzde 26’lık düşüş yaşadığını ve bu alanda 17. sıradan 23. sıraya gerilediğini söylemiş olalım. En çok askeri harcama yapan ülkeler açıklandı

Elektrikli uçak modelleri yaygınlaşıyor