Apple Watch için bir yapay zeka sağlık koçu geliştiriliyor

Apple watch kanseri

Apple Watch cihazları halihazırda sağlık içgörüleri sunabiliyor ancak yakında çok daha fazlası da mümkün olacak. İşte tüm detaylar.

Bloomberg kaynakları, Apple’ın egzersiz, diyet ve uyku için kişiselleştirilmiş programlar oluşturmak üzere Apple Watch verilerinden yararlanan, Quartz lakaplı yapay zeka tabanlı bir sağlık koçu geliştirdiğini iddia ediyor. Teklifin bir abonelik gerektireceği ve hiçbir değişiklik olmadığı sürece 2024’te başlatılacağı bildiriliyor. Yakın vadede Sağlık uygulaması daha kullanışlı hale gelebilir. İçeriden kaynaklar, Apple’ın bu yılki iPadOS 17 sürümüyle nihayet iPad’e Sağlık getirdiğini söylüyor. Başka bir güncelleme, gününüzle ilgili soruları yanıtlayarak ruh halinizi izlemenize yardımcı olacak. Miyopluk gibi görme sorunlarını yönetmek için Sağlık’ı da kullanabilirsiniz. Son zamanlarda çıkan bir söylenti, Apple’ın bir günlük kaydı uygulaması yayınlayabileceğini de ima etmişti. Görünüşe göre şirket ruh ve fizik sağlığına önem veriyor.

Apple Watch için bir yapay zeka sağlık koçu geliştiriliyor

Apple kouyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. İddialar doğruysa, büyük olasılıkla 5 Haziran’da WWDC’de her şeyi duyacaksınız. Şirketin uzun zamandır beklenen karma gerçeklik başlığını geliştirici etkinliğinde tanıtması bekleniyor ve söylentilere göre giyilebilir cihaz, Fitness+’ın VR sürümü ve bir meditasyon aracı gibi sağlıkla ilgili özellikler sunabilir.  Apple, cihazları, özellikle de Apple Watch için şimdiden sağlığı önemli bir satış noktası haline getirdi.  Şirket yeni sağlık eklemeleri ile mevcut sistemi daha da yukarı taşıyacak da denebilir.

TSMC, Apple için yeteri kadar 3 nm işlemci üretmekte zorlanıyor