Twitter, bazı tweet’lere etiket koymaya başladı

Twitter, Microsoft'u veri kullanım politikasını ihlal etmekle suçluyor

Twitter bir tweet’i , şirketin nefret dolu davranış politikasının olası bir ihlali nedeniyle kısıtlayabilir. Artık bunu anlamak çok daha kolay olacak. İşte tüm detaylar.

Twitter, son zamanlarda söz verdiği gibi, bu kuralları ihlal ettiğine inandığı tweet’lere bir etiket uygulamaya başladı. Twitter, politikayı ihlal edebilecek bir tweet tespit ettiğinde, gönderinin erişimini sınırlayacak ve “Görünürlük sınırlıdır: Bu tweet, Twitter’ın nefret dolu davranışlara karşı kurallarını ihlal edebilir” yazan bir etiket uygulayacak. Şirket, önümüzdeki aylarda daha fazla politika ihlali türünü içerecek şekilde etiketleri genişletmeyi planlıyor.

Twitter hatası yüzünden insanların çıplak fotoğrafları yayınlandı

Platform, kuralları çiğneyen tweet’lerin görünürlüğünü, onları arama sonuçlarının yanı sıra Sizin İçin ve Takip edilen zaman çizelgelerinden hariç tutarak sınırlayabileceğini söylüyor. Bu tür tweet’ler yanıtlarda alt sıralara düşebilir ve bunlara yanıt vermek, retweetlemek, yer imlerine eklemek veya profillere sabitlemek mümkün olmayabilir.

Sosyal medya devi, bir tweet’i yanlışlıkla kurallarını ihlal eden bir tweet olarak etiketleyebileceğini, bu nedenle bu tür tweet’lerin yazarlarının geri bildirim sağlayarak karara etkili bir şekilde itiraz edebileceğini belirtti. Ancak şirket, geri bildirimi kabul etmeyebileceğini veya tweet’in normal erişimini geri getiremeyeceğini söyledi. Şirket bir çok değişilikten geçti ve hala de geçiyor, zira Musk satın aldıktan sonra bir çok şey değiştirildi, platformda hala oturmuş bir düzen yok denebilir. Bu kapsamda sosyal medya devini neler bekliyor göreceğiz.

TSMC, Apple için yeteri kadar 3 nm işlemci üretmekte zorlanıyor