Amazon, maske gereksinimlerini sonlandırıyor

Amazon, Rusya'daki gönderileri ve Prime Video erişimini askıya aldı

Bu ayın başlarında Amazon, aşılı depo çalışanlarının artık maske takmasının gerekmediğini duyurdu. Şimdi bu kural esnetiliyor. İşte tüm detaylar.

CNBC tarafından işçilere gönderilen bir bildiriye göre, Amazon bugünden itibaren aşılama durumuna bakılmaksızın ABD genelindeki operasyon tesislerinde maskeleri isteğe bağlı hale getiriyor. Mektupta, “Normal hayata giden yolda heyecan verici bir adım” deniyor. Hawaii, Illinois, Oregon ve Washington dahil olmak üzere maske kullanımını zorunlu kılan eyaletlerde işçiler yine de maske takmak zorunda kalacaklar. Kaliforniya gibi diğer eyaletler sadece aşılanmamış kişilerin maske takmasını şart koşuyor.

Hareket, ABD genelinde Omicron COVID-19 enfeksiyonlarında keskin bir düşüşün ortasında geldi. Amazon, haberin gerçek olduğunu doğruladı. Ancak CNBC’ye, aşılanmamış çalışanların maske takmaya devam etmesini şiddetle tavsiye ettiğini söyledi. Amazon, daha önce COVID-19 Delta varyantı salgınının sonuna doğru maske kısıtlamalarını kaldırmıştı.  Ancak Aralık ayında Omicron’un gelmesiyle maskeyi tekrar zorunlu kıldı. Google ve diğer teknoloji şirketlerinden farklı olarak Amazon, işçiler için hiçbir zaman aşıya ihtiyaç duymadı.

Amazon, maske gereksinimlerini sonlandırıyor

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), geçen hafta Amerikalıların yaklaşık yüzde 70’inin COVID-19 nedeniyle hastaneye yattıklarını duyurdu. Bununla birlikte, bazı tıp uzmanları hala yaşlıların, bağışıklığı baskılanmış ve diğer savunmasız bireylerin korunması konusunda endişe duyuyor. Ülkemizde ise maske zorunluluğu hala devam ediyor. Henüz maskelerin kaldırılmasıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

AB, Rus devlet destekli medya kuruluşları RT ve Sputnik’i yasaklayacak