Amazon dağıtım kamyonlarının kullanımını artırıyor

r3

Amazon, Rivian tarafından üretilen teslimat minibüslerini piyasaya sürmeye başladı. İlk olaran Amerika’da başlayan gelişme yavaş yavaş tüm ülke bölgelerinde kullanılması hedefleniyor.

Amazon Rivian R1T, en üst düzeyde sürücü konforu ve güvenliği için genişletilmiş özelliklere sahip bir elektrikli dağıtım aracıdır. Kamyonlar 360 derece görüş, sensör algılama, uyarlanabilir hız sabitleyici ve çarpışma uyarısı sunar. Rivian R1T ayrıca otomatik acil frenlemenin yanı sıra sürüş (otoyol ve trafik) destek teknolojisine de sahip. Şirketin 2030 yılına kadar 100.000’e kadar elektrikli dağıtım kamyonu dağıtma hedefi var ve birkaç ABD şehri yakında süreci başlatacak.

Amazon

Yeni elektrikli dağıtım minibüsleri, Amazon’un sürdürülebilirlik profiline büyük bir destek sağlayacak ve nihayetinde işletme maliyetlerini azaltacak. Kamyonlar, sürücü girişi ile tasarlanmıştır ve sürücü için tam konfor sağlar. Soğutmalı koltuklara, kapılar için otomatik kilitleme ve kilit açma işlevine ve otomatik bir bölme kapısına sahiptirler. Rivian R1T EV’ler hareket halindeyken benzersiz ve sessiz bir vızıltıya sahiptir. R1T’nin ilk teslimatları için planlanan ABD şehirlerinden bazıları Baltimore, Chicago, Dallas, Nashville, San Diego ve Seattle. Amazon, R1T’nin yıl sonuna kadar 100 şehirde faaliyete geçeceğini tahmin ediyor.

r2

Şirket İklim Taahhüdü Fonu aracılığıyla Rivian’a büyük yatırım yaptı. Şirketin CEO’su Andy Jassy, ​​yeni araçların şu anda yollardaki en güvenli ve en konforlu teslimat kamyonları arasında olduğunu söylüyor. Yeni minibüsler, operasyonlarında Amazon’un karbondan arındırma projesine büyük bir destek sağlayacak.

Amazfit Band 7 görücüye çıktı