Amazon çalışanlarının şikayetleri bitmiyor

Amazon çalışanlarının şikayetleri bitmiyor

Amazonians United adlı bağımsız bir Amazon işçi grubu, e-ticaret devini Queens’te “bir işçi örgütünü destekledikleri” için dört işçiyi işten çıkarmakla suçluyor. İşte detaylar.

BuzzFeed News’e göre grup, şirketin işçileri “istihdam şartlarını ve koşullarını protesto ettikleri” gerekçesiyle işten çıkardığını savunarak 14 Nisan’da Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na suç duyurusunda bulundu. Grup ayrıca şirketin”sendika faaliyetlerini caydırmak” için harekete geçtiğini iddia ediyor. AmazonLong Island City ve Woodsland’daki depolarında çalışan işçiler, saat başına 3 dolar zam ve 20 dakikalık dinlenme molalarının eski haline getirilmesini talep etmek için Mart ayında bir grev düzenlediler.

Amazon çalışanlarının şikayetleri bitmiyor

Protestoyla ilgili bir rapor, işçilerin saatte 15,75 ila 17,25 dolar kazandıklarını ve şirketin dinlenme molalarını 20 dakikadan 15 dakikaya indirdiğini kaydetti. Queens tesislerinde çalışan işçiler, Aralık ayında daha iyi sert hava koşulları politikası ve acil durumlarda telefonlarını yanlarında tutma hakkı talep eden bir dilekçeye de katıldılar. Bir emek örgütü olarak Amazonlar United, resmi bir sendika olmaksızın işçilere fayda sağlayan daha iyi politikalar için topluca mücadele ediyor. Geçmişte işyeri politikası değişiklikleri ve maaş zammı için başarıyla mücadele etmişlerdi. Bu özel durumda, Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu (NLRB), herhangi bir haklılık olup olmadığına karar vermeden önce grubun şikayetini inceleyecek. Sadece birkaç gün önce, bir NLRB yargıcı Amazon’a Staten Island depo işçisi Gerald Bryson’ı işe geri alması için emir vermişti.

Jack Dorsey Vine uygulamasını yaşatmadığı için pişman