Twitter bir durum güncelleme özelliği deniyor

Twitter bir durum güncelleme özelliği deniyor

Twitter yakında Instagram’ın artık kullanılmayan Threads uygulamasına benzer bir özellik sunabilir. İşte tüm detaylar.

Güvenilir bir kaynak olan The Verge’den gelen bir rapora göre, kod dedektifi Jane Manchun Wong, uygulamanın, Threads ve çok sayıda IM istemcisine benzer durum güncellemeleri ayarlamanıza izin verecek bir “Vibe” özelliği üzerinde çalıştığını duyurdu. Profil düzeyinde durumunuzu ayarlayabileceksiniz. Belirli bir anda ne yaptığınızı belirtmek için bu yeni özelliği kullanabileceksiniz. Zamanında Facebook platformunda da oldukça popüler olan ve çevrenizdekilere şu anda ne yaptığınızı gösteren uygulama şimdi popüler uygulamaya da gelebilir.

Twitter bir durum güncelleme özelliği deniyor

Wong’un örnekleri yalnızca yemek yeme, müzik dinleme ve alışveriş yapma gibi genel ön ayarlar üzerinde yoğunlaşıyor. Kendi güncellemelerinizi yazma seçeneğiniz olup olmadığı veya üçüncü taraf uygulamaların özelliğe bağlanıp bağlanamayacağı henüz belli değil.

Twitter durum güncellemesi kavramı da tamamen yeni bir konsept değil. Sosyal ağ, aynı şekilde çalışmamasına ve günlük kullanıcılara asla ulaşmamasına rağmen, 2018’de başka bir durum güncelleme biçimini test ediyordu.

Vibe özelliğinin daha geniş kitlelere ulaşacağının ve hatta teste gireceğinin garantisi bile yok. Ancak olursa şaşırmayız. Twitter, uzun süredir durum güncellemelerinden yararlanabilecek mesajlaşma özelliklerine sahip. Şirket Spaces sesli oturumları gibi canlı özelliklere giderek daha fazla güveniyor. Son dönemlerde bir çok yenilik sunan uygulama sosyal medya platformları arasında ciddi bir öneme sahip.

Jack Dorsey Vine uygulamasını yaşatmadığı için pişman