Amazon çalışanları ciddi anlamda zor durumda

Amazon pandemiden sonra gerilemeye başladı

Engadget tarafından elde edilen sızdırılmış belgelere göre, geçen yıl Amazon’un yeni işe alınanlarının yalnızca üçte biri, ayrılmadan, kovulmadan veya işten çıkarılmadan önce 90 günden fazla şirkette kalabildi.

Amazon çalışanları ciddi anlamda zor durumda. Rapor, Amazon’un çalışanları elde tutmakta ciddi sorunlar yaşadığının en son göstergesi ve şirketin, küresel tüketici saha operasyonları ekibinde yıpranma oranının yılda yaklaşık 8 milyar dolara mal olduğu tahminini ortaya koyuyor.

Amazon önemli bir değişiklik ile gündemde

Amazon’un şirket içi araştırma makalelerine ve elektronik tablolarına dayanan rapor, işçilerin işten çıkarılmaları veya kovulmalarından ziyade kendi tercihleriyle ayrılma olasılıklarının iki kat daha fazla olduğunu iddia ediyor. Ayrıca sorunun sadece depo çalışanları arasında değil, şirket genelinde giriş seviyesindeki rollerden başkan yardımcılarına kadar yaygın olduğunu ve şirketin 10 kademe çalışanından biri için en düşük yıpranma oranının %70’ten %81,3’e ulaştığını ortaya koyuyor.

Amazon, Apple, Microsoft, Meta ve Google, engelli kişiler için yeniliklerini duyurdu

Amazon çalışanları ciddi anlamda zor durumda

Rapor, hangi sınıftaki çalışanların en yüksek yıpranma oranına sahip olduğunu belirtmiyor, ancak Amazon’un depolarının ve diğer sipariş karşılama tesislerinin sektörün geri kalanından daha fazla ciroya sahip olduğu iyi biliniyor. The New York Times’tan bir rapora göre, şirketin saatlik çalışanlarının yaklaşık %3’ü her hafta işten ayrıldı. Recode tarafından elde edilen sızdırılmış dahili notlar, şirketin, kelimenin tam anlamıyla, onun için çalışmaya istekli insanları tüketmesinden endişe duyduğunu gösteriyor.

Amazon çalışanlarıyla problem yaşamaya devam ediyor

Ancak bazı Amazon depo çalışanları, insanların neden bu rollerde kalmak istemediklerini çok açık bir şekilde ortaya koyarken, Engadget, yöneticilerin de “geliştirme ve terfiler” ile ilgili sorunlar veya başka bir şekilde Amazon’daki kariyerlerini ilerletme sorunları nedeniyle ayrıldığını belirtiyor. Bunların bir kısmı, şirketin sağladığı ve Amazon’da yükselmek için önemli olduğu bildirilen, ancak raporda belirtilen belgelere göre görünüşte düzensiz ve potansiyel olarak savurgan bir şekilde yürütülen eğitim programları sebebiyle işten ayrılmayı tercih ediyor.

Apple Music uzamsal ses özelliği ile Mercedes’e geliyor!