Huawei ABD’li çalışanları kovmaktan beter etti!

huawei abd savasi

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Huawei ABD’li çalışanları çok zor bir durumda bıraktı. Bunun nedenini bulmak için çok da geriye gitmeye gerek yok. İki hafta önce Donald Trump’ın Huawei ve ona bağlı 68 şirketi kara listeye almasıyla birlikte, büyük bir savaşın da fitili ateşlenmiş oldu.

Google, Microsoft ve Qualcomm gibi Dünya devlerinin yaptığı baskılar üzerine Huawei ilk etapta sakinliğini korudu. Hatta şirketin kurucusu, ABD’li teknoloji şirketlerine bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür bile etmişti. Ancak Huawei, giderek daha agresif bir tutum sergilemeye başladı.

Huawei ABD’li çalışanları yaka paça dışarı attı

Şirketin Strateji Yöneticisi Dang Wenshuan tarafından aktarılanlara göre; Genel merkezde yer alan araştırma ve gelişim bölümünde çalışan ABD’li çalışanlar işten çıkarıldı. ABD’li gazeteler de bu haberi doğruladı ve Huawei’nin yaptıklarını skandal olarak tanımladı.

Huawei calisanlari

Habere göre şirketin araştırma geliştirme departmanında çalışanların dizüstü bilgisayarlarına da el konuldu. Bu bilgisayarlardaki tüm veriler tamamen silinerek geri iade edildi. Gerilim sadece bundan ibaret olmadı. Çin Ticaret Bakanlığı, kendileri için güvenilmez görünen ABD’li şirketleri kara listeye alacağını söyledi.

Çin tarafından böyle bir hamle yapılması, orada faaliyet gösteren bütün ABD’li şirketleri çok zor durumda bırakacak. Bilindiği üzere, Apple ve Tesla gibi şirketler bile, Çin’de yoğun faaliyet gösteriyor. Çin Ticaret Bakanlığı’nın açıklamaları yalnızca bunlardan ibaret olmadı.  İlerleyen dönemlerde ticari işletmeler için Çin’in alacağı ekstra tedbirler de olacak. Çin ve ABD arasındaki bu mücadeleyi siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei Nova 5i Geekbench testinde göründü!


Yorumlar kapatıldı.