Alone in the Dark yeni nesil konsollara geliyor

Alone in the Dark

1992 yılında çıkan ve survival oyunlarının atası olarak kabul edilen Alone in the Dark’ın yeni nesil konsollara çıkacak bir yeniden yapımı geliyor.

Survival, yani hayatta kalma oyunları, bugün oyun dünyası içinde koca bir alttüre dönüşmüş durumda. Bu yüzden oyun stüdyolarının bu türdeki oyunlara ilgisi artmış durumda. Bu artan ilgi, geçmişte çıkan survival oyunlarını yeniden canlandırma çabasını beraberinde getiriyor. Bunun son örneği de Alone in the Dark yeniden yapımı.

1992 yılında çıkan ve pek çok kişi tarafından 3D survival oyunlarının ilk örneği olarak kabul edilen Alone in the Dark’ın bir yeniden yapımının hazırlanacağı bir süredir konuşuluyordu. Ancak bu yeniden yapım sadece bir söylentiden ibaretti. Ta ki düne kadar. Dün THQ Nordic stüdyosu, yeniden yapım için hazırlıklara başlandığını resmen duyurdu.

Her ne kadar projeden yıllarda bir yeniden yapım olarak söz edilmiş olsa da stüdyo tarafından yapılan açıklama, bunun tam anlamıyla bir yeniden yapım olmadığını, daha çok orijinal oyunlardan parçalar kullanarak ortaya yeni bir iş çıkarılacağını gösteriyor.

alone in the dark 1

Bu yeni oyun, yeni nesil konsollara, yani PlayStation 5 ile Xbox Series X’e ve PC’ye gelecek. Ancak şimdilik oyunun ne zaman çıkacağı hakkında net bir bilgi paylaşılmadı.

Son oyunu 2015 yılında çıkan bu seriyi 2018 yılında Atari’den satın alan THQ Nordic, Alone in the Dark dünyasına, seriyi başlatan klasiğin yeniden yapımıyla adım atacak. Stüdyo, orijinal oyunun zamanında yakaladığı başarıyı şimdi de yeniden yapımıyla tekrarlamayı umuyor şüphesiz. Survivor oyunları şu sıralar epey revaçta olduğu için bunu başarması da mümkün elbette ama bunu ortaya çıkan işin kalitesi belirleyecek. Bildiğiniz gibi son dönemde beklentileri boşa çıkaran bazı yeniden yapımlar da ortaya çıktı. GTA yeniden yapımları bunun en net örneği.

Motorola Edge 30 Fusion görüldü