vivo Y22 performans testinde görüldü

vivo Y22

vivo’nun yakında piyasaya sürmesi beklenen yeni akıllı telefonu vivo Y22, Geekbench performans testinde görüldü.

Son dönemde akıllı telefonlarına yenilerini ekleyen Çinli telefon üreticisi vivo, önümüzdeki günlerde lansmanlarına yenilerini ekleyecek. vivo Y serisinin son üyesi vivo Y21’i geçtiğimiz yılın ağustos ayında piyasaya süren, bu ay da vivo Y21’in halefini piyasaya sürecek. vivo Y22 adını taşıyan bu akıllı telefon, geçtiğimiz günlerde Geekbench performans testinde görüldü. Geekbench’te yer alan bilgiler sayesinde, telefonun teknik özelliklerine dair detaylar da bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu.

Geekbech’in veri tabanında yer alan bilgilere bakılırsa, vivo Y22, MediaTek’in Helio G85 yonga setinden güç alacak. Android 12 işletim sistemiyle satışa sunulacak olan Y22, öncülü gibi 4 GB RAM’e sahip olacak. Telefon yonga setiyle öncülünden epey iyi olsa da RAM konusunda bir gelişme olmaması hayal kırıklığı olarak nitelendirilebilir.

vivo Y22

Daha önce gelen bilgilerde telefonun 6.44 inçlik LCD bir ekrana sahip olacağı, bu ekranın çözünürlüğünün 720×1600, yenilenme hızının ise 60 Hz olacağı söyleniyordu. Geekbench’te bu konuda net bir bilgi yer almıyor, fakat daha önce gelen diğer bilgilerin doğrulanması, bu detayın da doğru olduğunu düşündürüyor.

5000 mAh bataryaya sahip olan telefonun şarj hızı ise 18W. Telefonun yan tarafında bir parmak izi sensörü olacağı söyleniyor.

Özelliklerinden de anlaşılacağı üzere daha çok gelişmekte olan pazarlara yönelik hazırlanan düşük maliyetli bir telefon olan vivo Y22’nin bu ay bitmeden resmen tanıtılması bekleniyor.

Motorola Edge 30 Fusion görüldü