Sigourney Weaver: Alien ile işim bitti

Sigourney Weaver

Alien serisinin ikonik karakteri Ellen Ripley’i canlandıran ünlü oyuncu Sigourney Weaver, yeni bir Alien projesinde yer almayacağını resmen açıkladı. Böylece Alien: Romulus’ta yer alacağına dair iddiaları da yalanlamış oldu.

Total Film dergisine röportaj veren Sigourney Weaver, Alien serisiyle işinin bittiğini açıkladı. Weaver, Neill Blomkamp’ın iptal edilen Alien 5 projesinden sonra Ellen Ripley rolünü geride bırakmaktan mutlu olduğunu söyledi. Ünlü aktris, “Neill Blomkamp’la birlikte yapmayı çok istediğim Alien filmi vardı. Ama bu film bir türlü olmadı. Ellen Ripley karakterini her zaman sevdim. Ripley veya başka karakterleri canlandırabilecek birçok yetenekli genç oyuncu var” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Sigourney Weaver, Ellen Ripley ve Alien’ın uzun ömürlü olmasında Ridley Scott’ın büyük katkısının olduğunu da vurguladı. Bununla birlikte bir zamanlar Alien serisine geri dönmeye sıcak baktığını, fakat bu fikirden artık vazgeçtiğini de belirtti.

Sigourney Weaver

Neill Blomkamp’ın Alien 5 projesi ise Alien 3 ve Alien: Resurrection’daki olayları tamamen görmezden gelecek ve seriye taze bir başlangıç yapmayı amaçlıyordu. Bishop, Newt, Hicks gibi bazı karakterler de geri dönecekti. Blomkamp, filmde zengin oyuncu kadrosuna yer vermek istiyordu. Proje bir türlü hayata geçmedi ve iptal edildi.

Her ne kadar Sigourney Weaver olmasa da, Alien serisi devam ediyor. Fede Alvarez tarafından yönetilen Alien: Romulus isimli yeni filmin çekimleri geçtiğimiz haftalarda başlandı. Hatta bu filmde Weaver’ın kısa süreliğine görüneceği ileri sürülmüştü. Fakat ünlü oyuncunun son röportajında bu iddia çürütülmüş oldu. Genç oyuncu kadrosuna sahip olan filmin konusu sır gibi saklansa da, kulislerde klasik bir Alien senaryosuyla karşılaşacağımıza dair bir takım söylentiler var.

Romulus dışında Ridley Scott ve David Giler’ın ismi belli olmayan, ilk Alien öncesindeki olayları anlatan isimsiz yeni bir film projesi var. Aslında bu film, Prometheus ve Covenant’ın yer aldığı üçlemenin son halkası olacak. Normalde Ridley Scott’ın Prometheus’un senaryosunu takip edeceği, ancak onay çıkmayınca senaryoyu değiştirdiği ileri sürülüyor. Alien: Covenant da bu şekilde ortaya çıkmış. İsmi belli olmayan yeni filmde Prometheus’ta gördüğümüz Engineer’larla ilgili daha fazla detayın olacağı ve Scott’ın istediği şekilde ilerleyeceği söyleniyor.

Yeni Titanfall ufukta göründü