Apple Watch Ultra’ların ekranında sorun var

apple watch ultra

Bazı Apple Watch Ultra ve Ultra 2 modellerini etkileyen ekran problemi ortaya çıktı. Kullanıcılar çeşitli platformlarda şikayetlerini dile getirdi.

Apple destek forumları, MacRumors forumları ve Reddit’te yer alan şikayetlere göre bazı Apple Watch Ultra ve Ultra 2’lerin ekranı düşük ışıkta veya karanlık ortamda zor görünüyor. Kullanıcılar ekranda yer alan bilgilerin pek okunamadığını söylüyor. Ekran problemi watchOS güncellemesinden sonra ortaya çıktı. Güncellemenin ortam ışığı sensörünün kalibresini bozduğu ifade ediliyor.

Apple Watch Ultra 2’nin ekran parlaklığı 3000 nit’e kadar çıkıyor, ayrıca 1 nit’e kadar da düşebiliyor. Bazı Ultra 2 kullanıcıları sorunun ilk olarak yeni donanımdan olduğunu belirtti. Fakat problemin Ultra 1 modelini de etkilemesiyle birlikte bu fikir yerini watchOS’den kaynaklandığı düşüncesine bıraktı. Kullanıcılar ekran probleminin watchOS 10.0.1 ve 10.0.2 güncellemesi yüklenen saatlerde daha belirgin olduğunu vurguluyor. Ayarlardan parlaklığın artırılması bile sorunu tam anlamıyla çözmüş değil.

Apple Watch Ultra

Apple durumun farkında. Şirket yakın zamanda güncelleme çıkararak ekran problemini düzeltebilir. Belki düzeltmeyi beta aşamsında olan güncellemeye dahil edebilir.

Teknoloji devinin gelecek nesil Apple Watch planlarını etkileyen bir durum da var. Bilindiği üzere şirket uzun zamandır microLED ekran üzerinde çalışıyor ve bu ekranı Apple Watch’ta kullanmak istiyor. İsimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan bir rapora göre Apple, microLED’le ilgili istediği standarta tam olarak ulaşamadı. Bununla birlikte ekranın üretim maliyeti problemleri de var. Kaynaklar teknoloji devinin sorunları çözmek için zamana ihtiyacı olduğunu belirtti. Yeni rapor, microLED’li Apple Watch’un ertelendiğini belirten Ross Young ve Trendforce’un söylediklerini de doğruluyor.

Microsoft CEO’su: Google’ın tekel olmasından Apple da sorumlu