Akıllı telefon, Ukraynalı askeri kurşundan kurtardı

as2

Akıllı telefonu sayesinde hayatı kurtarılan bir askeri gösteren yeni bir video ortaya çıktı. Asker, başıboş bir kurşunun taşıdığı akıllı telefona çarptığını iddia etti.

Rusya Ukrayna’yı işgal etmeye devam ederken aktif askeri çatışmalar yaşıyor. Durum büyük bir uluslararası olay haline geldi. Ancak olayların nasıl gelişeceği belli değil. Ukraynalı askerin müttefikine telefonunu gösterdiği 45 saniyelik kısa video YouTube’a yüklendi. Klibe baktığımızda, ahizeye saplanmış 7.62 mm’lik bir merminin kalıntılarını ve askerin videoyu çeken müttefikine “akıllı telefonun hayatımı kurtardığını” söylediğini görebiliyoruz.

Akıllı telefon

Özellikle askerin videosu, uzaktan silah sesleri ve patlama sesleri duyabileceğimiz siperlerde çekildi. Şu an itibariyle telefonun hangi markaya ait olduğu belli değil, ancak sahip olduğu koruyucu kılıfın türüne göre bir Samsung modeli gibi görünüyor.

İlginçtir ki, akıllı telefonlar geçmişte de insanların hayatlarını kurşunlardan kurtardığından, bu izole bir olay değildir. 2016’da Afganistanlı bir adam, Nokia 301’in cihaza bir kurşun saplandığında hayatını kurtardığını iddia etmişti. Benzer şekilde 2012’de bir Nokia X2 sahibi, isyancılar arasındaki bir kavgayı filme alırken telefonuna bir kurşunun isabet ettiğini iddia etti.

Google Pixel Watch, yüksek fiyatlı bir Fit model ile gelebilir