Hacker’lar ABD Donanmasına ağır çaktı!

donanma

Casusluk aksiyonları artık dijital dünyaya ve hacker’lara odaklanıyor. Bunun son örneği ise ABD Donanmasında ortaya çıktı. Yeni tespit edilen bir güvenlik sorunu, donanmadaki 132 bin askerin kişisel verilerinin çalınmış olduğunu ortaya çıkardı.

Hewlett Packard Enterprise’ın Ekim ayında, güvenlik açığı bulunan bir laptop’u fark etmesiyle ortaya çıkan veri hırsızlığında, hacker’ların ABD Donanmasında görevli 132 bin askerin kimlik bilgilerine, sosyal güvenlik numaralarına, banka hesap verilerine ulaştığı anlaşıldı.

Donanma, verileri çalınmış olan askerlere, telefon, e-posta ve SMS’le tek tek ulaşarak, bilgilendirme yapacaklarını ve askerleri güvenliklerini sağlamak için önlem almaları konusunda uyaracaklarını açıkladı.

Verileri çalınan askerlerin hepsi hedef konumunda

Askeri personelin özel verilerinin çalınması, çok önemli bir güvenlik açığı olarak görülüyor. Düşman bir ülkenin istihbarat servisleri, bu bilgileri kullanarak askerlere şantaj yapabilme veya casusluk teklifinde bulunma imkanına kavuşacağı için, ABD ordusu şimdi olayı çok detaylı olarak araştırıyor ve askeri personelin konunun ciddiyeti hakkında uyarılmasına odaklanmış durumda.

Donanmanın tespitine göre, hacker’ların donanma personelinin uzmanlık alanlarını takip eden ve hangi göreve hangi personelin atanacağını tespit eden özel bir sistemdeki açıktan yararlandıkları anlaşılıyor. Bu da çalınan bilgileri daha tehlikeli yapıyor zira düşman istihbarat örgütleri artık donanmada hangi ismin hangi görevde olduğunu, ne yaptığını, hangi amaçla çalıştığını biliyor ve bu bilgileri donanmaya sabotaj yapmak için kullanmaya çalışmaları kaçınılmaz görünüyor.

E-dolandırıcılık kurbanı olmayın