Akıllı telefon dünyası büyük bir gerileme yaşasa da Apple kale gibi sağlam kaldı

Apple Store çalışanlarının şikayetleri bitmiyor!

Akıllı telefonların 3. çeyrek satışlarını inceleyen Counterpoint, oldukça ilginç veriler içeren raporunu açıkladı.

Akıllı telefon dünyası büyük bir gerileme yaşasa da Apple kale gibi sağlam kaldı. Akıllı telefonlar artık gündelik hayatımızın olmazsa olmazı. Geleneksel modellerini yalnızca arama yapma ve SMS gönderme için kullandığımız bu cihazların yeni nesillerinin bu kadar yetenekli olacaklarını kim tahmin edebilirdi k? Ancak tüm bu popülaritesine rağmen, akıllı telefonların da ekonomik kriz karşısında çaresiz kaldığını görüyoruz. Counterpoint tarafından yapılan son araştırma ise bu durumu tüm yönleriyle ortaya koyuyor.

OLED ekranlar yükselişte! 2022'de satılan tüm akıllı telefonların neredeyse yarısı OLED ekrana sahip olacak

Yapılan araştırmaya göre, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde dünya genelinde toplam 301,9 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğine baktığımız zamansa bu sayı 342 milyon adet seviyesindeydi. Yani anlayacağını iki dönem arasında yaklaşık %14 gibi devasa büyüklükte bir kayıp söz konusu. Tabi hal böyle olunca sektördeki bir marka hariç geri kalan tüm markalar bu durumda olumsuz anlamdaki paylarını aldılar.

telefon satışları

Akıllı telefon dünyası büyük bir gerileme yaşasa da Apple kale gibi sağlam kaldı

Paylaşılan rapora göre, Samsung geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde 69,3 milyon adet akıllı telefon satarken, bu yılın üçüncü çeyreğini ise 64,3 milyon adetlik satışla tamamladı. Her ne kadar bu sayılar Güney Koreli teknoloji devini lider tutmaya yetse de yine de ikinci sıradaki Apple’ın satış adetini yükseltmesi, Samsung’un liderlik koltuğundaki yerinin çok da sağlam olmadığını gösterdi.

En ucuz akıllı telefonlar Nisan 2020 listesi yeni

Dünyanın en çok akıllı telefon satan markası sıralamasında ikinci sırada yer alan Apple ise, listede iki çeyrek arasında artış gösteren tek isim oldu. 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 48 milyon adet telefon satışı yapan Amerikalı teknoloji devi 2022 yılının üçüncü çeyreğinde ise toplam satış adetini 49,2 milyona çıkararak bir kez daha farkını ortaya koymuş oldu.

Yıllık su tüketimi ortaya çıktı! Sonuçlar korkunç!