Hindistan’da 2023 Samsung’un Yılı Oldu

Samsung 2024 Yılının İlk Unpacked Etkinliği 17 Ocak'ta Gerçekleşecek

Counterpoint Research’ün raporuna göre 2023’te Hindistan’da en çok akıllı telefonu Samsung sattı. Son altı yılın lideri Xiaomi ise düşüşte.

1.4 milyarlık nüfusuyla Hindistan, dünyanın en büyük pazarları arasında yer alıyor. Teknoloji dünyası için önemi de her geçen gün artan Hindistan, özellikle giriş seviyesi ve orta segment telefon üreten şirketlerin en önem verdiği pazarlardan biri. Bu yüzden bu ülkede liderliği kapmak da büyük önem taşıyor. Vivo, Honor, Infinix gibi pek çok şirketin yarıştığı liderlik koltuğunda ise Samsung oturuyor.

Pazar araştırma şirketi Counterpoint Research’ün son raporuna göre 2023’te Hindistan’da en çok telefon satan şirket Samsung oldu. Güney Koreli teknoloji devi, böylece altı yıldır zirveyi kimseyi bırakmayan Xiaomi’yi tahtından indirmiş oldu. Altı yıl sonra ilk kez Hindistan’da liderliği kaptıran Xiaomi üçüncü sıraya geriledi. İkinci sırayı ise Oppo aldı. Ancak Xiaomi’nin 2023’ün son çeyreğinde bir numarada yer alması, şirketin yeniden zirveye tırmanma potansiyeline sahip olduğunu gösterdi.

galaxy s24 3

Counterpoint Research’ün raporuna göre Hindistan’da 2023’te toplam 152 milyon akıllı telefon satıldı. Bu da akıllı telefon pazarı için 2023’ün bir önceki yılla hemen hemen aynı geçtiği anlamına geliyor.

Öte yandan Hindistan’da 2023 Apple için de oldukça olumlu geçti. Çin’de kan kaybeden şirket, Hindistan’da ise daha geniş bir kitleye ulaştı. Hindistan’daki yıllık iPhone satışları bugüne kadar ilk kez 10 milyon barajını aştı.

PlayStation Plus’ın Şubat Oyunları Belli Oldu