Akıllı telefon satış oranları büyük şok yaratacak! İşte o rapor

akıllı telefonlarda yeni

Akıllı telefon satış oranları ilginç bir raporla korku yarattı. Pazar araştırma şirketi IDC, akıllı telefon sevkiyatları ile ilgili bazı veriler açıkladı. Bakalım raporda 2020 yılı için nasıl bir değişim yaşanacakmış, inceleyelim.

2020 yılında dünya genelinde akıllı telefon satış oranları hakkında ilk olumsuz rapor %11,9 düşüş şeklinde kaydedildi. Yapılan bütün teslimat oranının 1,2 milyar civarına düşeceği tahmin ediliyor. Böyle bir sonucun ortaya çıkmasındaki en büyük neden hiç şüphesiz COVID-19 salgını. Başka bir araştırma şirketi olan Gartner, güncel raporunda, çok daha olumsuz detaylara yer verdi.

Küresel akıllı telefon satışları nasıl değişecek?

Küresel akıllı telefon satışlarının 2020 yılının ilk bölümünde %20,2 azaldığı ifade edilmişti. Geçen yılının ilk zamanlarında 374,9 milyon civarına kadar çıkan satışlar, aynı yılın bu döneminde 299,1 milyona kadar düştü. Apple, Samsung ve Huawei gibi firmalar tüm bu nedenlerden dolayı zor zamanlar geçiriyor.

Akıllı telefon satış oranları

Bütün akıllı telefon şirketlerinin hikayesi aynı değil. Huawei firması, Google tarafından engellendiği için akıllı telefon satışlarında düşüş yaşasa bile Samsung küresel salgından daha fazla etkilendi. Son olarak ortaya çıkan ABD olayları, bu satış rakamlarını daha fazla aşağıya çekebilir. İnsanların büyük bir çoğunluğu evden çalışma sistemlerine geçtikleri için bilgisayarlara daha fazla ihtiyaç duydu. Böylece akıllı telefonlara olan ihtiyaç sorgulanmaya başlandı.

Google’dan iPhone kullanıcılarına büyük jest! USB güvenlik araçları iPhone’da çalışacak!

Ortaya çıkan raporların tamamı satışların daha fazla gerileyeceğini söylüyor. Özellikle de Huawei en fazla daralmayı yaşayacak şirket olarak ilan edilirken, Apple ve Samsung kendi paylarına düşen bedeli ödeyecek. Önümüzdeki günlerde amiral gemilerini piyasaya sunacak olan firmalar, küçük bir ihtimal olsa bile satışlarını artırmaya çalışacak. Sizce akıllı telefon modelleri ile ilgili ortaya çıkacak tablo olumsuz olacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.