Yeni iPhone SE beklentileri başka bahara kaldı

Apple iPhone cihazlarında hayat kurtaracak bir özellik deniyor

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın uygun fiyatlı akıllı telefon serisi iPhone SE’de can sıkan bir iddia ortaya atıldı.

Yeni iPhone SE beklentileri başka bahara kaldı. Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Apple her ne kadar en çok akıllı telefon satan isim olmasa da yakın zamanda bu unvanı da ele geçirebilir. Conterpoint tarafından yapılan araştırmalara göre, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde satışlarını arttıran tek şirket olan Apple, bu sayede lider Samsung’a bir kez daha göz kırpmış oldu. Öte yandan şirketin uygun fiyatlı iPhone serisinin son üyesi dördüncü nesil iPhone SE ile bu çıkışını sürdürmesi bekleniyordu. Ancak gelen son haberler hiç de iç açıcı değil.

iPhone kullananlar yüksek

Bugüne kadar paylaşılan sızıntılardan, yeni uygun fiyatlı iPhone modelinin 2023 yılının üçüncü veya en geç dördüncü çeyreğinde satışa sunulacağını anlıyorduk. Ancak Apple’a olan yakınlığıyla bilinen ve tutarlı tahminleriyle kendisini fazlasıyla kanıtlayan ünlü analist Ming-Chi Kuo, dördüncü nesil iPhone SE’nin 2024 yılına ertelendiğini iddia etti.

iPhone 13 cihazlarındaki yazılım hatası şaşırttı

Yeni iPhone SE beklentileri başka bahara kaldı

Kuo bu açıklamasının dayanağı hakkında herhangi bir bilgi vermezken, Apple cephesinden de uzun süredir iPhone SE’ye yönelik herhangi bir bilginin verilmiyor olması, bu iddiaların gerçeklik payını arttırdı.

Apple 2022'de iPhone sevkiyatlarını %30 artıracak

Öte yandan bu paylaşımının arasına yeni iPhone SE’nin bazı özelliklerini de sıkıştıran Kuo’ya göre, dördüncü nesille birlikte iPhone XR’a benzeyen bir SE modeli göreceğimiz kesin. Gücünü Apple A17 Bionic yonga setinden alacağı iddia edilen bu telefonun ekran boyutu ise 6,1 inç büyüklüğünde olacak.

Xiaomi global kapsamlı işten çıkarmalara başladı