Akıllı Telefon Pazarında Dikkat Çekici Yükseliş

Kredi kartı boyutunda akıllı telefonlar

2024’ün ikinci çeyreğinde akıllı telefon satışlarında kayda değer artış yaşandı. Durgun bir dönemden geçen bu pazar için son 3 yılın en iyisi.

Son birkaç yıl akıllı telefon pazarı için pek de parlak geçmedi. Pandemi döneminde hızı kesilen telefon pazarı son dönemde belini biraz doğrultsa da kayda değer bir yükseliş yaşamadı. Ta ki son çeyreğe kadar. 2024’ün ikinci çeyreği ise akıllı telefon pazarında dikkat çekici bir yükselişe sahne oldu.

Pazar araştırma şirketi Counterpoint Research tarafından paylaşılan verilere göre 2024’ün ikinci çeyreğinde telefon satışları, bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 6 daha fazlaydı. Telefon pazarında yüzde 6’lık bir artış en son üç yıl önce görülmüştü. O günden beri yükseliş yaşasa da çok düşük oranlarda yaşayan bu pazarda son çeyrekte yüzde 6’lık yükseliş yaşanması dikkatlerden kaçmadı.

2024 akilli telefonlar 2

Akıllı telefon pazarının zirvesindeki beşli bu çeyrekte de değişmedi. Samsung global pazarda en çok telefon satan şirket olurken, ikinci sırayı yine Apple aldı. İlk beşte yer alan şirketler arasında en büyük sıçrayışı ise üçüncü sırada yer alan Xiaomi yaptı. Son çeyrekteki Xiaomi telefon satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla çok daha yüksekti. Dördüncü sırayı vivo alırken, onun hemen arkasından beşinci sırayı Oppo aldı.

Son çeyrekte yaşanan bu yükselişte Avrupa ve Güney Amerika pazarlarının payı büyük. Çünkü bu iki pazarda da telefon satışlarında kayda değer artış gözlemlendi.

EA Sports FC 25 Fragmanı Yayınlandı