Piyasa değeri 290 bin dolardan fazla sahte AirPods Pro ele geçirildi

AirPods Pro

En çok sahtesi yapılan ürünlerin başında Apple cihazları geliyor. Geçtiğimiz yıllarda sahte iPhone’lar, iPad’ler, Apple Watch’larla ilgili haberler gündeme gelmişti. Yeni bir habere göre ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) görevlileri geçtiğimiz Mart ayında Washington Dulles Uluslararası Havaalanı’nda 1000’den fazla sahte AirPods Pro ele geçirdi.

CBP görevlileri Virginia, Fairfax County’e giden dört sevkiyatı denetledi. 1000 adet sahte AirPods Pro ve 50 adet sahte Apple Watch buldu. Ürünlerin Çin’den gönderildiği belirtildi. Görevlilerin açıklamasına göre eğer bu sahte ürünler Apple’ın belirlediği satış fiyatıyla piyasaya sürülseydi, dolandırıcılar 290 bin dolardan fazla para kazanacaktı.

CBP Washington D.C. Bölge Müdürü Christine Waugh, “Vicdansız üreticiler ve satıcılar, sahte ürünleri piyasaya sürerek yasadışı kazanç elde ediyor ve tüketicilerin güvenliğini riske atıyorlar. Gümrük ve Sınır Koruma birimi olarak tüketicilerin ürünleri yetkili satıcılardan almalarını tavsiye ediyoruz” açıklamasını yaptı. Sahte AirPods’larla ilgili olarak herhangi birileri suçlanmadı, fakat yetkililer konuyla ilgili soruşturmanın başladığını da belirtti. CBP, 2022 mali yılı boyunca 21 bine yakın sevkiyata el koydu.

airpods pro

AirPods Pro 2’nin USB-C’li modeli geliyor

Analist Ming-Chi Kuo, AirPods 2 ve 3’ün USB-C bağlantı noktasına sahip yenilenmiş modelinin çıkmayacağını söyledi. Kuo şimdilik Apple’ın böyle bir planı olmadığını vurguladı. Fakat analiste göre Cupertinolu şirket, AirPods Pro 2’nin USB-C ile revize edilmiş modelini çıkarmak istiyor. Şirket, büyük ihtimalle bu seneyi pas geçip, AirPods 4’te USB-C’ye yer verecektir. Şöyle bir dip not daha belirtelim, söylenenlere göre AirPods Pro 2, diğer modellere göre daha çok ilgi gördüğü için Apple bu kulaklığı revize etmeye karar vermiş.

iPhone 15 Pro’da sessize alma anahtarı değişiyor! Yeni düğme kullanılacak