Twitter mavi tik para ödeyenlere özel oluyor

Twitter mavi tik

Twitter mavi tikte bir dönem sona eriyor. Önceden beri mavi tike sahip olan hesaplar, paralık üyelik sistemine geçmedikleri takdirde mavi tiklerini kaybedecek.

Bildiğiniz gibi Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra imza attığı en tartışmalı kararlardan biri de Twitter mavi tiki paralı yapmak oldu. Normalde toplum tarafından tanınmış, V.I.P. diyebileceğimiz kişilere, gerçekten o kişi olduklarını doğrulamak için verilen mavi tikin aylık 8 dolar karşılığında herkese açık hale getirilmesi, büyük bir tartışma yarattı. Üstüne bir de bu özelliği istismar edip kendilerini olmadıkları kişiler ya da kurumlar olarak gösteren kişilerin ortaya çıkması, büyük bir bilgi kirliliği yarattı. Ancak her şeye rağmen Musk bu kararından geri adım atmadı ve paralı mavi tik uygulaması beğensek de beğenmesek de hayatımıza girmiş oldu.

Elon Musk, Twitter'ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

Twitter mavi tikin paralı olacağı ilk duyurulduğu dönemde, halihazırda mavi tik sahibi olanların da bu ayrıcalık için para ödemesi gerekeceği açıklanmıştı. Ancak sonra bu geçişi yumuşatmak için bu karar revize edildi ve eskiden beri mavi tiki olanların bir süre daha bu özellik için para ödemesi gerekmeyeceği söylendi. Bu dönemde hem eskiden beri mavi tiki olanlar hem de parayla bu tiki alanlar birlikte varlık gösterdi. Ancak bu durum çok uzun sürmeyecek. Çünkü Twitter bugün bir açıklama yaparak mavi tikte artık tamamen paralı döneme geçileceğini duyurdu.

Bu yeni döneme geçişin 1 Nisan’da gerçekleşeceği açıklandı. Eskiden beri Twitter mavi tik sahibi olan hesaplar, 1 Nisan’dan itibaren eğer paralı üye olmazlarsa mavi tiklerini kaybedecekler. Mavi tikli hesaplara sahip olan ünlü kişilerin ve kurumların bu dayatmaya nasıl karşılık vereceğini bekleyip göreceğiz. Ancak Elon Musk’ın isteğini yerine getirmek istemeyenlerin sayısı epey fazla olduğu için, mavi tikten feragat edecek çok sayıda ünlünün olacağı tahmin ediliyor. Bunun da ciddi bir kafa karışıklığına kapı aralayacağı düşünülüyor.

Samsung Galaxy F14 resmen tanıtıldı