Airbnb, fiyatlandırma konusunda şeffaflığı artıracak

Airbnb, fiyatlandırma konusunda şeffaflığı artıracak

Airbnb üzerinden konaklama rezervasyonu yapmak birkaç nedenden dolayı bir angarya olabilir. Ancak bu durum yakında değişecek. İşte tüm detaylar.

Bunlardan en önemlisi, bir listeye tıkladıktan sonra temizlik ücreti veya güvenlik depozitosu gibi detayların görünmemesi. Kiralık tatiliniz için ne kadar ödeyeceğinizi bir bakışta anlamak kolay olayabilir. Ancak Airbnb, sonunda fiyatlandırmayı biraz daha şeffaf hale getirmeye hazırlanıyor. CEO Brian Chesky Twitter’da, önümüzdeki aydan itibaren şirketin bir konaklamanın tam fiyatını arama sonuçlarında ve harita, fiyat filtresi ve listeleme sayfalarında görme seçeneği sunacağını yazdı.

Airbnb, fiyatlandırma konusunda şeffaflığı artıracak

Airbnb’nin hizmet ücreti ve indirimler dahil olmak üzere tam fiyatın bir dökümünü yine görebileceksiniz. Ayrıca Chesky, Airbnb’nin sıralama algoritmasında gecelik fiyattan ziyade toplam fiyata öncelik vereceğini söylüyor. Chesky, “En iyi toplam fiyatlara sahip en kaliteli evler, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacaktır.” dedi. Arama sonuçlarında gösterilen gecelik fiyatlar tüm hikayeyi anlatmadığından, bu genel olarak olumlu bir hareket olacak. Ev sahipleri, hemen belli olmayan ilave konuklar için farklı temizlik ücretleri ve hatta ücretler talep edebilir. Tam fiyatın önceden gösterilmesi, ödeme sırasında etiket şokunu azaltırken, insanların listeleri karşılaştırmasını kolaylaştıracak.

Ancak bir dezavantajı var. Arama sonuçlarında ve haritada gördüğünüz fiyata hala vergiler dahil değil. Özellikle birçok otel rezervasyon sitesinin arama sonuçlarına dahil edilen vergilerle birlikte tam fiyatı gösterdiği göz önüne alındığında, bunu atlamada da görmek faydalı olacaktır. Chesky, “Bizim düşüncemiz, ABD’deki fiyatlar tipik olarak vergi öncesi gösterildiğinden, bu sözleşmeye uymamız gerektiğiydi” dedi.

Netflix, bir Stranger Things VR oyununun geleceğini doğruladı