Airbnb politikasındaki değişiklik tepki çekti

Airbnb politikasındaki değişiklik tepki çekti

31 Mayıs’ta veya sonrasında yapılan Airbnb rezervasyonlarında artık COVID-19 ile ilgili sorunlar için para iadesi yapılmayacak. İşte tüm detaylar.

Söz konusu politikadaki değişiklik, bir ev sahibi veya misafirin COVID-19 kaptığı durumlar için geçerli olacak. Şirket, para iadesi yapmak yerine ev sahibinin standart iptal politikasının uygulanacağını söylüyor. Gelecek ayın sonundan önce yapılan rezervasyonlar, Airbnb’nin politikasının şartlarını karşılamaları durumunda COVID-19 bağlantılı geri ödeme için uygun olabilir. Güney Kore ve Çin’de yurt içi rezervasyonlar için istisnalar söz konusu olacak. Airbnb bu bölgelerde öngörülebilir gelecekte COVID-19 ile ilgili bazı durumlar için geri ödemelerin hala mevcut olacağını söyledi.

Airbnb politikasındaki değişiklik tepki çekti

Airbnb bir blog yazısında, “Seyahat endüstrisinden bazıları bu tür bir politikayı aylar önce durdururken, diğerleri hiç sağlamadı” ifadelerini kullandı. “Tıbbi danışmanlarımızla ve topluluğumuzla görüştükten sonra, aynı adımı atma zamanının geldiğini düşünüyoruz.”

Şirket ayrıca yakında seyahat sigortası sunmaya başlayacak. Ürün önümüzdeki aylarda satışa sunulacak. O zamana kadar şirket, COVID-19’un seyahat planlarını bozabileceğinden endişe duyanların başka bir yerde sigorta satın alabileceklerini söylüyor.

Salgının başlangıcı seyahat endüstrisini harap etti. Şirket, Mayıs 2020’de işgücünün yüzde 25’ini veya yaklaşık 1.900 kişiyi işten çıkardı. Görünüşe göre şirket her zamanki işine geri dönmeyi umuyor. “Birçok ülkenin artık COVID-19 planlarıyla yaşamayı uygulamaya koyduğunu” ifade eden şirket kısıtlamaları kaldırmayı hedefliyor.

Yine de salgın bitmiş değil. Dünya nüfusunun yaklaşık üçte biri henüz en az bir aşı dozu olmuş değil. Veriler, son 14 günün her birinde dünya çapında ortalama 629.798 vakanın kaydedildiğini gösteriyor.

Jaguar Land Rover Open Innovation stratejisini açıkladı