Apple, Türkiye’de iPhone sahiplerine geri ödeme yapacak!

zam

Apple, iPhone sahiplerine geri ödeme yapacağını açıkladı. Peki, bu geri ödeme yapılacak iPhone modellerinde hangi şartlar aranacak? Konuyla ilgili detaylar haberimizde.

Apple, 2018‘in başlarında şok bir olay ile sarsılmıştı. Teknoloji gündemine bomba gibi düşen olayda, bataryası yıpranmış iPhone modellerinin bilerek yavaşlatılması gündeme gelmişti. Apple daha sonra böyle bir şeyi telefonun ömrünü uzatmak için yaptığını kabul etmiş ve batarya değişim ücretini düşürmüştü.

iPhone için geri ödeme yapılacak!

Şimdiki süreçte ise Apple‘dan bir hamle daha geldi. Telefonun bataryasını 129 TL‘ye değiştiren Apple, daha önce başka bir yerde batarya değişimi yaptıran kullanıcılardan 319 TL ücret talep etmişti.

Dolar artınca kaçak telefona rağbet azaldı

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre; 1 Ocak 2017 ile 28 Aralık 2017 tarihleri arasında iPhone 6 ve üzeri modeller için Apple Store veya yetkili Apple servislerinde garanti dışı batarya değişimi yaptırlanlara para iadesi gerçekleştirilecek.

iPhone

Söz konusu para iadesinin tutarı yaklaşık olarak 190 TL’ye tekabül ediyor. Bu ödeme nakit yapıldıysa nakit, kredi kartı ile yapıldıysa kredi kartına şeklinde yapılacak. Apple’ın bu geri ödeme olayından faydalanacak olan kişilere 23 Mayıs 2018 ile 27 Temmuz 2018 arasında bir mail gönderilecek.

Bu mail size ulaştığında 31 Aralık 2018 tarihine kadar geri ödemeyi almak için süreniz olacak. Bu geri ödeme olayının Türkiye‘yi de kapsadığını detaylı bilgiyi buradan alabileceğinizi belirtelim.