Airbnb, ayrımcılıkla mücadele etmek için konukların isimlerini gizleyecek

Airbnb, ayrımcılıkla mücadele etmek için konukların isimlerini gizleyecek

Airbnb, özellikle Oregon sakinleri için misafir profillerinin uygulamasında görüntülenme şeklini değiştirdiğini duyurdu. Oregon’da ikamet eden Airbnb ev sahipleri, konuğun rezervasyon talebini onaylayana kadar artık potansiyel bir konuğun tam adı yerine adının baş harflerini görecek. Değişiklik 31 Ocak’a kadar tamamen kullanıma sunulacak. İşte detaylar.

Değişiklik, şirketin duyurusuna göre ev sahipleri arasında ırk ayrımcılığını önlemeyi amaçlıyor. 2016’da yapılan bir araştırma, Airbnb platformunda adı yabancı biri gibi görünen misafirlerin, beyaz gibi görünen konuklara göre rezervasyonlarının onaylanma olasılığının yüzde 16 daha az olduğunu buldu. Duyuru, Airbnb’nin 2019 yılında şirkete dava açan Portland bölgesinden üç kadınla yaptığı gönüllü bir uzlaşma anlaşmasının ardından geldi. Hepsi Siyah olan davacılar, platformun, konukların profillerine isim ve fotoğraf eklemelerini talep ederek ev sahiplerinin Siyah kullanıcılara karşı ayrımcılık yapmasına izin verdiğini iddia etti.

Airbnb, ayrımcılıkla mücadele etmek için konukların isimlerini gizleyecek

Davacılarla anlaştıktan sonra Airbnb, “rezervasyon sürecinin bir parçası olarak profil adlarının ev sahiplerine görüntülenme şeklini gözden geçireceğini ve güncelleyeceğini” duyurdu. Şirket, geçmişte ırksal adalete verdiği desteği dile getirdi. Artık, kullanıcıların ayrımcılık yapmayacaklarını belgeleyen bir Airbnb Topluluk Taahhüdünü kabul etmeleri gerekiyor. Ayrıca, 2020 yazında platformunda ayrımcılığı ortaya çıkarmak ve araştırmak için bir girişim olan Project Lighthouse’u başlattı. Bu programın başlatılmasından önce şirket, “ayrımcılıkla ilgili daha büyük eğilimleri ve kalıpları ölçmek için bir yolu olmadığını” söylüyor.

Samsung SSD hızını 2 katına çıkarıyor: Ateş gibi hızlı cihazlar gelecek