Samsung SSD hızını 2 katına çıkarıyor: Ateş gibi hızlı cihazlar gelecek

Samsung SSD hızını

Samsung SSD hızını iki katına çıkaracak bir teknoloji geliştirdi. Bu yeni teknoloji ile birlikte şirketin çok daha hızlı cihazlar üretmesi bekleniyor. İşte konu ile ilgili merak edilen bütün ayrıntılar.

Laptop satışlarında önemli bir konumda olan Samsung, SSD hızını çok daha hızlı bir şekilde artırmaya çalışıyor. Böylece cihazların hız bakımından güçlü bir seviyeye ulaşması bekleniyor. Zaten normal şartlarda da SSD büyük bir hız kazandırıyor. HDD ile kıyaslandığında 3 kat daha hızlılar. Ancak Samsung için bu hız yeterli değil gibi görünüyor.

SSD denince akla 3.500mb/s hızındaki SSD’ler geliyor. Samsung bu hızı geçmenin bir yolunu buldu. Tamamen iş dünyasına odaklı olan PCIe 5.0 arayüzü ile birlikte çok daha güçlü laptop üretimi yapılabilecek. Bunun özellikle iş dünyasına önemli katkılarda bulunması bekleniyor.

Samsung SSD hızını kat kat artıracak

Güney Koreli teknoloji devi uzun bir süredir donanımlarında çeşitli denemeler yapıyordu. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önem gösteren şirket bu defa SSD hızını artırmaya çalışıyor. Bilgisayar donanımlarında bellek kartı hızlı ve yavaş çalışmayı en az yüzde 40 oranında etkiliyor.

Samsung SSD hızını

HDD kullandığınızda bilgisayarınızı kapatmanız ile birlikte bellekte kayıtlı olan tüm ara bilgiler siliniyor. Diğer dosyalar ise saklı bir şekilde tutuluyor. SSD kullandığınızda ise bunun tam tersi gerçekleşiyor. Ara bellekte yer alan kayıtlar bile silinmiyor. Böylece daha hızlı bir performans sunuluyor. SSD’ler, PCIe 4.0 arayüzünde hız sınırına takılıyordu. Şimdi ise PCIe 5.0 arayüzü bu sorunu ortadan kaldıracak.

Katlanabilir akıllı telefon satışlarına Samsung damga vurdu

En az iki kat daha yüksek bir hız performansı sergilenecek. Elbette burada kullanılacak işlemci büyük önem taşıyor. Samsung cihazlarda kullanılacak i9 işlemciler ve Asus anakart bir performans canavarı ortaya çıkarabilir. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.