WhatsApp üç mavi tik özelliği alabilir: Açıklama yapıldı

WhatsApp son görülme

WhatsApp üç mavi tik özelliği daha önce pek duyulmuş bir detay değil. Anlık mesajlaşma uygulamaları son dönemlerde çok fazla yenilik almaya çalışıyor. Bu yenilikler ile birlikte kullanıcıların memnuniyeti artırılmak isteniyor.

WhatsApp üç mavi tik özelliği kısa bir süre içerisinde kullanıcılarla buluşabilir. Facebook tarafından satın alınan WhatsApp platformu son dönemlerde çok hareketli zamanlar geçiriyor. 2021 yılında birçok farklı platformda daha önce olmayan farklı yenilikler geliştirilmek isteniyor. Bunlardan birisi de 3 tik özelliği.

Bilmeyenler için bu özelliği kısaca anlatalım. Öncelikle bu özelliğin iki farklı anlama geldiğini belirtmek gerekiyor. İlk anlamı mesajların hükümet veya güvenlik güçleri tarafından okunduğu. Bir diğer anlamı ise ekran görüntüsü alındığı ile ilgili. Her iki durumda da gizlilik ihlalleri hat safhaya çıkıyor.

WhatsApp üç mavi tik özelliği

Dünyanın en yaygın kullanılan platformları içerisinde yer alan WhatsApp bu yeni özelliği ile birlikte gizlilik endişelerini artırdı. Mesela cihazınızda yer alan WhatsApp platformunda 3 tik görürseniz bu aynı zamanda mesajlarınızın başka gruplar tarafından okunduğunu gösteriyor.

WhatsApp üç mavi tik

WhatsApp ile ilgili ortaya çıkan bu iddialar şimdilik yalanlandı. WABetaInfo sosyal medya hesabı tarafından yapılan paylaşımda WhatsApp platformunun böyle bir uygulama istemediği ifade edildi. Böylece tartışmalar şimdilik ertelendi. Fakat daha önceden bazı özellikler yalanlanıp daha sonra kullanılmıştı.

WhatsApp profilinize kimin baktığını kontrol ederken başınızı derde sokmayın

Önümüzdeki günlerde anlık mesajlaşma uygulamasına yeni bazı özellikler eklenebilir. Bu özelliklerin şimdilik 3 tik içerip içermediği henüz bilinmiyor. Peki sizce böyle bir özellik WhatsApp platformunda kullanılmalı mı? Konu ile ilgili düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.