Age of Empires Definitive Edition çıkış tarihi açıklandı

aoe

Gerçek zamanlı strateji oyunu denildiğinde, hiç şüphesiz akla gelen ilk isimlerden birisi de Age of Empires serisi olacaktır. Konsolların bu kadar popüler olmadığı bir zaman diliminde hayatımıza giren bu seri, 7’den 70’e herkesi PC başına kilitlemişti. Şimdiyse bu efsanevi seri Definitive Edition versiyonu ile tekrardan PC’lerimize konuk olacak. Peki Age of Empires Definitive Edition, oyun severlere ne gibi yenilikler sunacak.

Age of Empires Definitive Edition 4K destekli olacak

Microsoft, geçtiğimiz yıl yeni Age of Empires oyununu duyurmuş ve serinin hayranları için grafiklerin çok da üst düzey olduğu Defitinitve Edition versiyonlarının geçeceğini açıklamıştı. Yenilenmiş versiyonların sırayla satışa sunulacağını belirten yetkili isimler net bir çıkış aralığı ise vermemişti.

Bir süredir yapım aşamasında bulunan Age of Empires Definitive Edition için çıkış tarihi geçtiğimiz gün açıklandı. Yapılan açıklamada oyunun 20 Şubat’ta dijital olarak satışa sunulacağı belirtildi. Yani bu tarihten sonra oyuna Steam ve benzeri dijital satış platformlarından da erişebileceksiniz.

Eğer oyunu satın almak için bu kadar beklemek istemiyorsanız, hemen şimdi Microsoft Store üzerinden Age of Empires Definitive Edition’u satın alabilirsiniz.

İlk oyunun güncellenmiş versiyonu ile yeni görevlerin ve modların yapıma dahil edileceğini de hatırlatalım. Daha önce yapılan açıklamalarda senaryo modundaki oynanışın 40 saatten fazla süreceği belirtilmişti.

Age of Empires Definitive Edition sonrası 2 ve 3. oyunun yenilenmiş versiyonları da satışa sunulacak.