Blizzard, ilk Warcraft mobil oyununu 3 Mayıs’ta tanıtacak

Activision Blizzard, Microsoft'a hisse satıyor!

Lansmanından yaklaşık yirmi yıl sonra ve World of Warcraft hala güçleniyor. MMORPG yakın gelecekte bir güncellemede sunacağı aktif olarak binilebilir ejderhalar üzerinde çalışıyor. Ancak bundan önce, Blizzard uzun süredir devam eden oyunu mobil hale getiriyor. İşte detaylar.

Zor durumdaki oyun şirketi Blizzard Perşembe günü Twitter aracılığıyla 3 Mayıs Salı günü saat 10:00’da Pasifik’te Reveal.Blizzard.com’da bir canlı yayın prömiyeri etkinliğine ev sahipliği yapacağını duyurdu. Bu, bir konsol serisinin mobil cihazlara yayıldığı ilk sefer değil. Daha önce de Call of Duty ve Fortnite, telefonlar ve tabletler için kendi yinelemelerini zaten başlatmıştı. Oyunun neleri kapsayacağı (Warcraft Universe’de yer almanın ötesinde) veya hangi oyun mekaniğinin kullanılacağı konusunda çok az ayrıntı mevcut değil.

Ancak gelişme oyun severleri şimdiden heyecanlandırmış durumda diyebiliriz. İlgilenenler, Blizzard’ın web sitesinde bir canlı yayın aracılığıyla 13:00 ET/10am PT’de sunumu izleyebilir. Bloomberg muhabiri Jason Schreier’e göre, oyun birkaç yıldır geliştiriliyor.

Blizzard, ilk Warcraft mobil oyununu 3 Mayıs'ta tanıtacak

Resmi bir şirket blog yazısında, “Warcraft evreni, World of Warcraft ve Hearthstone’un temeli olan aydınlatıcı deneyimler ve sürükleyici oyun ile dünya çapında hayal gücünü yakalamaya devam ediyor” diyor. “Hareket halindeyken oynamak isteyen Azeroth kahramanları için yeni bir mobil oyun sunmaktan mutluluk duyuyoruz ve sabırsızlanıyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Bu arada şirket, Diablo Immortal’ın 2 Haziran’da Android ve iOS için piyasaya sürüleceğini duyurdu. Şirket ayrıca, PC Açık Beta’yı mobil platformlarda yayınladığı gün onayladı.

Google Play Store güvenlik listelerini kullanıma sunuyor