Activision Blizzard, cinsel taciz nedeniyle başka bir davayla karşı karşıya

Activision Blizzard, cinsel taciz nedeniyle başka bir davayla karşı karşıya

Activision’a şirkette taciz nedeniyle başka bir dava açıldı. Activision Blizzard şirketinde halen çalışan kimliği belirsiz bir kadın, oyun geliştiricisine cinsel taciz ve ayrımcılığa olanak sağladığı iddiasıyla Los Angeles mahkemesinde dava açtı. İşte tüm detaylar.

Geçmişteki davalara benzer olarak, söz konusu kadın Activision Blizzard şirketini rutin olarak görevi kötüye kullanmakla suçladı. İddiaya göre şirkette çalışan kadınlar tarama bahanesiyle tacize maruz kalıyorlarmış. Ayrıca davaya göre çalışan kadınların bu şikayetlerini gizli tutması istendi. Ayrıca iddiaya göre eğer çalışanlar şikayetlerini dile getirirlerse konuştukça giderek daha düşmanca bir iş yeri ile karşı karşıya kalmışlar.

Activision Blizzard, cinsel taciz nedeniyle başka bir davayla karşı karşıya

Davacı, cinsiyetçilikten kaçınmak için şirketin başka yerlerinde pozisyonlar için başvurduğunu söyledi ve sorunlar hakkında başkan Allen Brack’e yazdığını duyurdu. Kendisine şirketin başka yerlerinde daha düşük maaşlı bir rol teklif edildi. Ancak yönetici asistanlığı işi için yaptığı başvurunun, Kasım ayında başvurduktan kısa bir süre sonra, o yılın Aralık ayında reddedildiğini belirtti.

Davada kadın, kayıp kazançları ve sağlık giderlerini içeren tazminat talep ediyor. Ayrıca, insan kaynakları ekibi olan CEO Bobby Kotick’in görevden alınması ve olayları araştırmak için tarafsız bir firmanın kullanılması da dahil olmak üzere işlevsel reformlar talep ediyor.

Activision Blizzard’dan konu ile ilgili yorum istendi. Şirket, taciz ve ayrımcılık şikayetlerini ele almak, çalışanları işten çıkarmak gibi eylemler de dahil olmak üzere bazı önlemler aldı.

Pera Palas ‘ta Gece Yarısı karakterlerini yakından tanıyalım!