Nintendo cinsel taciz davasıyla karşı karşıya

Nintendo cinsel taciz davasıyla karşı karşıya

Nintendo, aile dostu bir imaja ve her yaştan insanın keyif alabileceği bir oyuna sahip olmasıyla ünlü. Ancak Kotaku’dan bir rapor şirketin cinsel taciz ile suçlandığını ortaya koydu. İşte detaylar.

Nintendo dahil bir çok şirket son dönemlerde cihaz taciz davası ile karşı karşıya. Son dönemlerde yayınlanan bir yayın, meslektaşları tarafından nasıl taciz edildiklerini anlatan kadınları ele alıyor. Kadın çalışanlar erkek meslektaşlarından daha az ücret aldıklarını anlatan ifadeler verdiler. Kotaku’nun ana kaynaklarından biri, işyeri grup sohbetinde tam zamanlı bir Nintendo çalışanının uygunsuz davranışlarını ifşa etti. İfşanın arkasında sonra yaşayan bir oyun temsilcisi Hannah yer alıyor. Çalışan şikayetlerini ardından bir Reddit gönderisine kadar taşıdı.

Nintendo cinsel taciz davasıyla karşı karşıya

Bir yapımcı olan Hannah kendisine genç bir erkek çalışandan 3 dolar daha az maaş verildiğini iddia etti. Bulunduğu büro un maaş artışını kabul etmesi için mücadele etti. Ancak kendisine “Oh, sen bir lezbiyensin. Bu biraz üzücü” ifadeleri kullanılarak zam isteği geri çevrilmiş. Hannah’nın deneyimleri, Kotaku’nun görüştüğü diğer kadın çalışanların çoğunun yaşadıklarına benziyor. Bazıları Nintendo of America’da ürün test lideri olan Melvin Forrest’in “tüm kızların peşinden gittiğini” iddia ediyor, şirket ayrıca kadın çalışanlarının kilolarına da karışıyormuş.

Oyun devi Kotaku sorulan sorulara yanıt vermezken, şirket şefi Doug Bowser daha önce bir iç notta Activision Blizzard’ın cinsiyetçi kültürü hakkındaki raporları ele almıştı. “Hepinizle birlikte Activision Blizzard ile ilgili son gelişmeleri ve şirkette devam eden cinsel taciz ve zehirlilik raporlarını takip ediyorum” ifadeleri kullanılmıştı.

 

Elektrikli otomobillere geçiş binlerce işe mâl olacak