ABD ve Rusya aşı yarışması kızışıyor: ABD küplere bindi!

Yeni aşı takvimi

Dünyanın en büyük iki küresel gücü olan ABD ve Rusya, aşı yarışması konusunda büyük bir yarışa girdi. Bu yarışın kazananı kim olursa olsun, tüm Dünya kazanacak. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın aşı bulduğu açıklandı ve bu durum büyük bir çoşkuyla kutlandı. Ancak ABD ve Rusya aşı yarışması iyice kızıştı. Özellikle de virüsten büyük zarar gören ülkeler, aşı açıklamalarını bekliyordu. ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, “Önemli olan aşıyı bulan ilk taraf olmak değil. Önemli olan, bu aşının Amerikan ve dünya halkı için güvenilir ve etkili olması” ifadelerine yer verdi.

ABD son haberlerden hoşlanmadı

Rusya tarafından yapılan aşıyı bulduk açıklaması, çok büyük yankı uyandırdı. Özellikle de ABD buna ilginç bir tepki verdi. ABD gibi ülkelerin aşı konusunda çok yoğun çalışmalar yürüttüğü biliniyordu. Ancak ne yazık ki bundan henüz istenen sonuçlar elde edilemedi.

ABD ve Rusya aşı yarışması

Vladimir Putin bir toplantıda, “Bildiğim üzere bugün sabah dünyada ilk kez yeni tip koronavirüs aşısı tescil edildi. Aşı, sağlam bağışıklık sistemini oluşturuyor ve gerekli tüm denetimlerinden geçti” dedi ve aşı ilk defa tescillenmiş oldu.

Aşı için 3 aşama gerekiyor. Birinci aşama: Aşı güvenliği ve olası yan etkileri için az sayıdaki gönüllü, sağlıklı denek üzerinde testler yapılıyor. İkinci aşamada ise birinci aşamayı geçen ve güvenliği doğrulanan aşı adayı, 100’den fazla denek üzerinde test edilerek doğru sonuçlar elde edilmeye çalışılıyor. Son aşamada ise; aynı işlemler çok daha fazla kişi üzerinde deneniyor. Tüm bu aşamaların bitmesi uzun süreler alabiliyor. Sizce ABD ve Rusya arasındaki bu yarışı kim kazanacak? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.