ABD ve Çin salgın başlatmış olabilir: Bomba gibi iddialar

Koronavirüs uzun süreli etkisi

ABD ve Çin salgın konusunda işbirliği içerisinde hareket etmiş olabilir. Ortaya çıkan bazı yeni belgeler bunu doğrular nitelikte. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük 2 rakibi olarak bilinen ABD ve Çin salgın başlatmış olma ihtimaline sahip. Wuhan merkezli olarak ortaya çıkan Covid-19 salgını bütün dünyayı hızlı bir şekilde etkiledi. İlk etapta Avrupa’da insanlar ölümle karşı karşıya kaldı. Hemen ardından ABD, Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerde dramatik sonuçlar ortaya çıktı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken herkes pandeminin kaynağını bulmaya çalışıyordu. İlk etapta Çin en büyük suçlu olarak görüldü. Ancak bazıları aslında suçlunun ABD olduğunu düşünüyordu. Şimdi ise ortaya çıkan bazı iddialar doğrultusunda her iki ülkenin ortak hareket etmiş olabileceği söyleniyor.

ABD ve Çin salgın için ortaklık kurdu mu?

Pandemi detaylarına bakıldığında karşımıza Wuhan laboratuarı çıkıyor. Bu laboratuvarın salgına neden olduğu söyleniyor. Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün (NIH) Wuhan’daki laboratuvarı finanse ettiği yönünde çok güçlü kanıtlar var. Hatta burayı finanse eden kişinin ismi bile açıklandı.

ABD ve Çin salgın

Yapılan açıklamalara bakıldığında Dr. Anthony Fauci ismi ön plana çıkıyor. Onun buradaki laboratuarı finanse ettiği söyleniyor. Hatta daha da ileriye giderek laboratuvar içerisinde yasaklı olan bir kuralda değişiklik yaptığı ifade ediliyor. Üstelik finanse edilen tutar küçük değil. Yaklaşık olarak 3,1 milyon dolarlık hibe programı başlatıldığı söyleniyor. 2014 ile 2019 yılları arasını kapsayan bu program 2019 yılında tekrar başlatılıyor.

Koronavirüsün yeni varyantı Türkiye’de!

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün finanse ettiği Wuhan Laboratuvarı 65 farklı proje çalışması yürütüyor. Bu projelerin büyük bir bölümü son derece yüksek risklere sahipti. ABD Senatosu konu ile ilgili yeni bir inceleme başlatıyor. Peki siz bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?