Corona virüsü aşısı bulundu mu?

corona

#İŞBİRLİĞİ

Son günlerde dünya gündemini meşgul eden Corona virüsüne karşı aşı geliştirildi mi? İşte corona virüsü aşısı bulundu mu sorusunun yanıtı.

Neredeyse her yıl yeni bir salgınla karşı karşıya kalıyoruz. Hatırlanacağı üzere birkaç yıl öncesinde ortalık domuz gribi vakalarıyla sarsılmıştı. Ondan öncesinde ise kuş gribi dünyayı kırıp geçirmişti.

Günümüzde hem kuş gribi, hem de domuz gribi normal bir grip gibi tedavi edilebiliyor. Fakat bu iki hastalıkta hem dünya da hem de ülkemizde onlarca kişiyi canından etti.

Bugünlerde ise yeni bir salgın türü daha dünyaya musallat oldu. Gündemi az çok takip eden herkesin de bildiği üzere dünya Corona virüsü için teyakkuza geçmiş durumda. Bu virüsün hızlı bir şekilde yayılması ve kısa sürede insanları ölüme sürüklemesi herkesi dehşete düşürdü.

Corona Virüsü

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan bu virüs alınan tüm tedbirlere rağmen dünyaya yayıldı. Ne yazık ki yayılmaya da devam ediyor. İlk olarak Çin’e yakın bazı Asya ülkelerinde görülen bu virüs, sonrasında ABD’de de ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz günlere Corona virüsünün İstanbul havalimanında da ortaya çıktığına ilişkin bazı iddialar ortaya atıldı. Fakat bu iddialar doğrulanmadı. O yüzden şu anda bu virüsün ülkemizde görülüp görülmediği konusunda net bir söylemde bulunmak doğru olmayacaktır.

Corona virüsü aşısı bulundu mu?

Peki böyle bir hastalık için bilim insanları ne gibi önlemler aldılar? Malum Corona virüsü ilk olarak tespit edildiğinden bu yana yaklaşık olarak 20 gün geçti. Peki bu 20 gün içerisinde önleyici bir tedavi hala bulunamadı mı?

corona 1

Şunu belirtmemiz gerekiyor. Corona virüsü aşısı hala bulunabilmiş değil. Yani bu hastalıktan korunmak için henüz bir aşı geliştirilmedi. Fakat Çin ve ABD’li bilim insanlarının bu konu hakkında önemli çalışmalar yaptığı biliniyor.

Hali hazırda sosyal medyada Çin ve ABD’nin Corona virüsü aşısı için adım attıkları belirtiliyor. Hatta bazı söylemlerde bu aşının geliştirildiğine dair ibareler de mevcut. Fakat ABD veya Çin’den konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Yani herhangi bir yetkili çıkıp da evet Corona virüsü için bir aşı bulduk ve bu aşı büyük oranda işe yarıyor şeklinde bir açıklama yapmadı.

Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun

Peki Corona virüsüne yakalanmamak için ne yapmamız gerekiyor. Geçtiğimiz gün bazı kaynaklar virüsün kuluçka süresinin 14 gün olduğunu belirtti. Yani yanınızda sağlam görünen biri de pekala Corona virüsünü taşıyor olabilir. Çünkü virüs kuluçka süresinde herhangi bir belirti vermiyor. Yani virüsü taşıyanlar bile hasta olduğunun farkına varmıyor.

Corona Virüsü

İşte bu süreç içerisinde hastalığın bulaşması daha muhtemel diyebiliriz. Zaten uzmanlar da bu konuda uyarılarda bulunuyorlar.

Virüsten ve salgından korunmanın en etkin yolunun güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaktan geçtiğini belirtiyorlar.

Uzun lafın kısası, eğer bağışıklık sisteminiz güçlüyse, virüslerden de korkmanıza gerek yok diyebiliriz. Elbette bu bulaşıcı hastalıklara sahip insanların yanında dolaşın anlamına gelmiyor.

Bağışıklık sisteminizi nasıl güçlendireceğiniz sorusunun yanıtını da Google üzerinden bulabilirsiniz.

Corona virüsü dünyayı zora sokabilir