ABD koronavirüs vakaları paniği arttırıyor

ABD Huawei

Son günlerde giderek artış gösteren ABD koronavirüs vakaları dünya toplumları için büyük bir panik yaratıyor. Son zamanlarda ülkedeki vakalar ciddi oranda yükseliş gösterdi. 

ABD koronavirüs vakaları uzun bir süredir tartışılıyor Özellikle de her gün 40 bin civarında insanın testinin pozitif çıkması bu ülke ile ilgili olan tedirginliği artırıyor. ABD her ne kadar sağlık için bazı adımlar atsa bile yine de ekonomi o ülkenin vazgeçilmezi olarak biliniyor. ABD tarafından virüs ile mücadele henüz yeni başlıyor.

ABD virüs ile mücadelede yeterli mi?

Dünyanın süper gücü olarak bilinen ABD aynı zamanda bütün teknoloji şirketlerinin de merkezi diyebiliriz. Bu nedenle çok ciddi bir ticaret hacmine sahip olan ülke büyük bir yıkımın eşiğine geldi.

ABD koronavirüs vakaları artiyor

Virüs salgını nedeniyle ne yapacağını şaşıran ABD şu anda günlük en az 40 bin civarında pozitif çıkan hasta ile uğraşmak zorunda. Sağlık sisteminin güçlü olmasına rağmen yine de pek adaletli olmadığı ABD’de büyük bir endişe yaratıyor. Vaka sayılarının giderek bir milyona doğru yol alması sadece ABD için değil aynı zamanda diğer ülkeler için de büyük bir endişe kaynağı.

ABD Huawei donanımlarını değiştirmek için 1 milyar dolar harcayacak

Şimdiye kadar bu virüsün merkezi Avrupa olarak biliniyordu. Simdi ise bu merkez kaydı ve ABD’ye doğru geçti. Ülkenin virüs ile mücadelede yeterli olmadığı düşünülse bile, yine de ilerleyen günlerde her şey daha net ortaya çıkacak.