ABD’de Koronavirüs gençleri de vurdu

Koronavirüs ne zaman bitecek

Dünyanın süper gücü olan ABD’de Koronavirüs gençleri de yoğun bir şekilde etkilemeye başladı. Bu virüsün her ne kadar daha çok üst yaş grubuna ait kişileri etkilediği düşünülse bile artık durumun daha farklı olduğunu söyleyebiliriz.

Bazı hastalıklar belirli yaş grupları ile çok fazla ilişkili hale getirilir. Bunun en bariz örneklerinden birisini de yeni virüs salgınları ile yaşadık. Birçok kişi bu virüs salgınında özellikle yaşlıları çok yakın ilişkili olarak göstermişti. Ancak ABD kaynaklı veriler bunun tam tersini gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de 3 yaşındaki bir çocukta da Koronavirüs görülmesi, genel inanışın ne kadar anlamsız olduğunu gösterdi.

Koronavirüs vakaları giderek artıyor

ABD şu anda dünyanın en fazla virüs vakası görülen ülkeleri arasında ilk sırada. Neredeyse 500 bine yakın kişinin hasta olduğu ülkede sağlık çok büyük bir problem haline geldi.

COVID-19

ABD’de hastanelerin çoğunun dolması ve solunum cihazlarının yetersiz kalması nedeniyle insanlar ölmeye başladı. İtalya sonucundan çok daha ağır felaketler ile karşı karşıya kalma ihtimali bulunan ABD, yakın zamanda büyük felaketin merkezi oldu. İlk başlarda Çin’in wuhan eyaletinde ortaya çıkan bu hastalık daha sonradan ABD’yi merkez üssü olarak aldı.

Siri şimdi de koronavirüs önlemi almanız için çalışıyor

ABD’de virüs nedeniyle hastaneye başvuran her beş kişiden bir tanesi 44 yaşın altında bu bile gençler arasında çok fazla yaygınlaştığını göstermek için yeterli.