AB yetkilisi Mark Zuckerberg’e 24 saat süre verdi!

AB yetkilisi Mark Zuckerberg'e 24 saat süre verdi!

AB yetkilisi İsrail ve Filistin olaylarından dolayı Mark Zuckerberg’e 24 saat süre verdi. İşte tüm detaylar.

Elon Musk, bu hafta Avrupa Birliği’nin düzenleyici komiseri Thierry Breton’dan sert mektuplar alan tek milyarder CEO değil. Elon Musk’un ardından Breton, bugün Meta CEO’su Mark Zuckerberg’e yazdığı tek sayfalık bir yazışmayı yayınlad. AB yetkilisi Facebook kurucusuna yanıt vermesi için 24 saat süre tanıdı. Mektup, Meta’nın içerik denetiminin geliştiği alanları vurguluyor ancak kanlı İsrail-Hamas savaşı devam ederken şirketin sosyal platformlarındaki yanlış bilgiler yayması konusundaki endişeleri dile getiriyor.

AB yetkilisi Mark Zuckerberg'e 24 saat süre verdi!

AB yetkilisi Breton mektubunda, “Son zamanlarda yaşanan bir dizi ciddi gelişmenin ışığında, AB Dijital Hizmetler Yasası kapsamındaki içerik denetlemeye ilişkin kesin yükümlülükleri hatırlatmama izin verin” diye yazdı. Breton, “Öncelikle, Hamas’ın İsrail’e karşı gerçekleştirdiği terörist saldırıların ardından, AB’de belirli platformlar aracılığıyla yasa dışı içerik ve dezenformasyonun yayıldığını görüyoruz” diye ekledi.

“Sizden hizmet şartlarına uygun olarak, özenli ve objektif eylem gerekliliğini sıkı bir şekilde uymanızı sağlamak için çok dikkatli olmanızı rica ediyorum” diye yazdı komiser. Ayrıca mektupta” Sizi acilen sistemlerinizin etkili olmasını sağlamaya davet ediyorum. Cevap vermek için 24 saatiniz var” ifadeleri yer aldı. Devam eden İsrail Filistin olayında yanlış bilgilerin yayılması ve sosyal medyada kaos ortamının oluşması istenen bir şey değil. Bu sebeple de AB yetkilisi hem Musk’ı hem Zuckerberg’i uyardı.

HONOR, Kantar BrandZ ilham veren inovasyon yıldızı ödülünü kazandı