ChatGPT yasaklandığı ülkeye geri getirildi

OpenAI, ChatGPT için devrimsel bir özellik sunuyor

ChatGPT bir çok tartışmaya sebep olsa da kullanımı oldukça yaygın. Chatbox, İtalya’da yasaklanmıştı ancak şimdi geri getirildi.

OpenAI, düzenleyiciler tarafından belirlenen bir dizi koşulu ele aldıktan sonra ChatGPT’nin İtalya’da bir kez daha kullanılabilir olduğunu söyledi. Garante veri koruma yetkilisi, sohbet robotu üzerindeki geçici yasağı kaldırmak için OpenAI’nin bu ayın sonuna kadar birkaç sorunu çözmesini istedi. OpenAI, Associated Press’e yaptığı açıklamada, “ChatGPT, İtalya’daki kullanıcılarımız tarafından yeniden kullanılabilir” dedi. “Onları tekrar ağırlamaktan heyecan duyuyoruz ve mahremiyetlerini korumaya kararlıyız.”

ChatGPT şimdi sohbet geçmişinizi kapatmanıza izin verecek

İtalyan düzenleyiciler, yapay zekanın eğitim yöntemlerinin ve sohbet robotunun Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliğini (GDPR) ihlal ettiğine dair endişeler nedeniyle Mart ayında ChatGPT’yi engelledi. Yetkililer OpenAI’ye, olası bir veri ihlalini araştırırken ülkedeki kullanıcıların kişisel bilgilerini işlemeyi durdurması talimatını verdi.

Bu ayın başlarında Garante, OpenAI’ye ChatGPT’nin algoritmalarını eğitmek için kullanıldığını ayrıntılarıyla açıklayan bir gizlilik açıklamasını sunmasın söyledi. Gözlemci ayrıca şirkete, AB kullanıcılarının verilerinin eğitim amacıyla kullanılmasına itiraz edebilecekleri bir form sunması ve bir yaş doğrulama sistemi eklemesi talimatını verdi. Ortaya çıkan gizlilik ve güvenlik sorunlarının giderilmesi ile birlikte platform şimdi tekrar aktif bir şekilde kullanıma sunuldu. İtalya hükümeti platformu ülkede tekrar aktif hale getirdiklerini doğruladı. Tartışmalara konu olan chatbox yine de kullanım açısından oldukça popüler denebilir.

Elon Musk, Tesla Otopilot kazasıyla ilgili davada ifade verecek