Elon Musk’a dava şoku

Elon Musk'a dava şoku

Sekiz eski SpaceX mühendisi Çarşamba günü Elon Musk’a karşı dava açarak CEO’yu cinsel taciz ve misilleme yapmakla suçladı. İşte tüm detaylar.

İşten atılan aynı grup çalışan, SpaceX’in misilleme iddiasıyla ilgili olarak ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na (NLRB) da şikayette bulundu. Davayı ilk olarak Bloomberg bildirdi. Sekiz eski çalışan Çarşamba günkü başvuruda şunları yazdı: “Musk, kadınları ve/veya LGBTQ+ topluluğunu küçük düşüren iğrenç cinsel fotoğrafları, memleri ve yorumları işyerine sokma davranışına dayanarak bilerek ve kasıtlı olarak hoş karşılanmayan düşmanca bir çalışma ortamı yarattı.” Eski SpaceX mühendisleri, bazılarının, “Elon Musk’un gönderilerini taklit eden” diğer iş arkadaşları tarafından taciz edildiğini söyledi. Davacılar bunun “son derece rahatsız edici, düşmanca bir çalışma ortamı oluşturduğunu” yazdı.

Elon Musk'a dava şoku

Grup, 2022’de Tesla’nın kurucusunun sorunlu olduğu iddia edilen davranışlarını vurgulayan açık bir mektup üzerinde birlikte çalıştı. Bu makaleye misilleme olarak kovulduklarını söylüyorlar. Bloomberg’e göre dosyada, eski SpaceX mühendisleri Musk’ın kendilerini kovmakla tehdit ettiğini yazıyor. Şikayette, bir SpaceX İK yetkilisinin, şirketin herhangi bir eylemde bulunmadan önce resmi bir soruşturma yürütmesini önerdiğinde Elon Musk’un “Umurumda değil, onları kovun” şeklinde yanıt verdiği iddia ediliyor. Mühendislerin NLRB ile olan davası,  mahkemesi kararıyla ertelendi. SpaceX bu tarz konularla adının anılmasını istemiyor ancak ne yazık ki Musk’ın başı bu tarz sorunlarla ağrımaya devam ediyor.

Black Ops 6 Gerçekten 300 GB mı Olacak? Stüdyo Açıkladı