Huawei mobil pazarda zor günler yaşıyor

Huawei modelleri çok büyük değer kaybına uğradı

Çinli teknoloji devi Huawei, yıllardır süren mücadelesinde önemli bir mevziisini kaybetmeye çok yakın.

Huawei mobil pazarda zor günler yaşıyor. Huawei’nin başına gelen, pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. 2019 yılına kadar dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan, Android dünyasında Samsung’un en önemli rakibiyken, yeni amiral gemisi modelleri iPhone’larla karşılaştırılan bu marka, 2019 yılında zamanın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından casuslukla suçlanmış ve bir anda kendisini Android ekosisteminin dışında bulmuştu.

huawei

Bu gelişmenin ardından kendi işletim sistemi olan HarmonyOS’a yönelen Huawei, birçok açıklamasında durumunu “hayatta kalma mücadelesi” olarak nitelendirmişti. İşte bugün gelen son haberler, durumun sanılandan daha kötü olabileceğini gösteriyor. Çinli teknoloji devine yakın kaynaklar tarafından servis edilen son bilgilere göre, Huawei’nin Avrupa satışları hiç de iyi gitmiyor. Ancak asıl can sıkıcı konu markanın bu bölgede düşüş trendine giren satış rakamları değil.

f t6yu

Huawei mobil pazarda zor günler yaşıyor

Eğer iddialar doğruysa, Huawei’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde maruz kaldığı teknoloji ambargosu, Avrupa’da da yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı. Zaten 5G pazarına ABD yüzünden giriş yapamayan Huawei’nin bir de kendi teknolojik alt yapısını dilediğince kullanmasının önüne geçilmesi, bu şirketin Avrupa’da daha fazla barınamayabileceği söylentilerinin türemesine neden oldu.

Huawei

Eğer bu söylentiler gerçekleşir ve Huawei Avrupa pazarından çıkarsa, Çinli markanın bu bölgedeki kayıplarını telafi etmesi oldukça güç olabilir. Nitekim Huawei, son zamanlarda Çin’deki satış listelerinde bile bir hayli gerilere düşmüş durumda.

Yeni iOS güncellemesi şaşkınlık yarattı