A17 Bionic yonga seti selefine göre güç kaybı yaşayabilir!

iPhone 15 Pro

Apple’ın iPhone 15 serisinde kullanacağı A17 Bionic yonga seti hakkında ortaya atılan bir iddia, Apple hayranlarını fazlasıyla üzdü.

A17 Bionic yonga seti selefine göre güç kaybı yaşayabilir! Kısa bir süre önce ortaya çıkan söylentilere göre, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde yer alması beklenen A17 Bionic yonga seti, TSMC’nin 3nm süreciyle dünyada seri üretimine geçilen ilk 3nm yonga seti olacak. Bu yonga seti, gelecek amiral gemileri için büyük verimlilik avantajları vaat ederken, üretim maliyetleri de bir o kadar yüksek olacağı belirtiliyor. Bu ek maliyetlerin hafifletilmesi amacıyla, Apple’ın 2024’te TSMC‘nin N3E sürecine geçmeyi planladığı ve bu durumun bazı sonuçlara yol açabileceği ifade ediliyor.

Apple, iPhone cihazlara özel sunduğu uygulamayı geliştiriyor

Bu durumun ne gibi sonuçlar doğuracağını tahmin etmek güç. A17 Bionic yonga setinin, TSMC’nin N3E sürecine geçişi sonucunda performansından fedakarlık etmek zorunda kalabileceği belirtiliyor. Apple’ın, TSMC’nin 3nm yonga setlerinin %90’lık bölümünü hâlihazırda rezerve ettiği biliniyor. Bu durum, teknoloji devinin Qualcomm, MediaTek ve diğer firmaların bu teknolojiye ulaşmasını beklemeden yenilikçi yonga setlerini piyasaya sürme niyetinde olduğunu ortaya koyuyor.

iphone 16 pro max

A17 Bionic yonga seti selefine göre güç kaybı yaşayabilir!

Cupertino merkezli teknoloji devinin akıllı telefon yonga seti rakipleri bu yıl için TSMC’nin 4nm sürecini kullanacaklarını belirtiyorlar. Bu durum, yonga seti maliyetlerinin önemli ölçüde yüksek olacağına işaret ediyor ve bu nedenle Apple’ın iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin fiyatında artışa gidebileceğini düşündürüyor.

iPhone 8 kullanıcılarına kötü haber

“Mobil telefon yonga ustası” diye tanınan bir Weibo duyumcusu, Apple’ın bileşen maliyetlerini azaltmak için A17 Bionic yonga seti için 2024’te TSMC’nin N3E sürecine geçmeyi planladığını belirtti. Bu süreç, önümüzdeki yıl Qualcomm ve MediaTek tarafından da benimsenecek olan aynı üretim düğümüdür. Eğer bu söylenti doğruysa, yonga setinin daha düşük maliyetle üretileceği anlamına gelir. Ancak, bu durum A17 Bionic’in performansında bir düşüşe neden olabilir ki bu da oldukça ilginç bir durumdur. A17 Bionic yonga seti selefine göre güç kaybı yaşayabilir!

General Mobile GM 23 SE inceleme: Uygun fiyatlı telefon