iPadOS 17 jailbreak oldu

ipad

Geçtiğimiz hafta WWDC gerçekleşti. Apple her zamanki gibi yeni işletim sistemlerini açıkladı. iOS 17 ve iPadOS 17’nin duyurulmasından sonra jailbreak’in ne olacağı merak ediliyordu ki, palera1n ekibi iPadOS 17 geliştirici betasını jailbreak yapmayı başardı.

Jailbreak işleriyle tanınan palera1n, iPadOS 17 geliştirici betasının jailbreak olduğunu açıkladı. Ekiptekiler işlem için checkm8 bootrom’dan yararlandıklarını ve belirli iPad modellerinin bu sayede jailbreak olabileceğini söyledi. Paylaşılan ekran görüntülerinde iPadOS’nin sürüm numarasının 17 olduğu ve arka planda Sileo paket yöneticisi uygulamasının da çalıştığı görünüyor.

ipados 17

Jailbreak’li sürümü çalıştırabilen iPad modelleri şu şekilde:

-iPad (6. jenerasyon)
-iPad (7. jenerasyon)
-10.5 inç’lik iPad Pro
-12.9 inç’lik iPad Pro (2. jenerasyon)

Palera1n’nın jailbreak’i ne zaman yayınlayacağı ise belli değil. Belki iPadOS 17’nin beta sürümünde, belki de tam sürümünde çıkarabilir. Bununla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

iOS 16.5 güncellemesi jailbreak’i etkilemedi!

Apple kısa süre önce iOS ve iPadOS 16.5’i çıkardı. Bu güncellemeler az sayıda yeni özellik barındırıyor, daha çok güvenlik ve performansa yönelikler. Gelecekteki jailbreak işlemlerini daha zor hale getirecek iyileştirmeler içeriyorlar. Fakat palera1n bu güncellemelerin jailbreak’i etkilemediğini ve palera1n-c aracı ile jailbreak işleminin yapılabildiğini açıkladı.

Jailbreak, iOS ve iPadOS üzerinde daha fazla özelleştirme yapmayı, farklı özellikler kullanmayı, App Store harici uygulamalar yüklemeyi sağlıyor. Özetle işletim sisteminin kilidini açıyor. Fakat bu işlem sonrası cihazınız garanti dışı kalabilir ve istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Starfield’ın Türkiye fiyatı ne kadar? PC sistem gereksinimleri nedir?