5 dolar ile salgın önlemek mümkün: Uzmanlar açıkladı!

Türkiye genelinde havaalanlarında koronavirüs test merkezleri açılıyor

Kulağa biraz tuhaf gelse bile 5 dolar ile salgın önlemek mümkün. Bu garip iddia, eski Dünya Sağlık Örgütü başkanına ait. Hadi gelin konu ile ilgili detaylara birlikte göz atalım.

5 dolar ile salgın önlemek gibi bir iddia bugüne kadar ilk defa ortaya atıldı. Ancak hemen öncesinde salgın gibi bir problemin ne tür sonuçlara neden olduğunu ayrıntılarıyla görmek gerekiyor. Şimdiye kadar koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık olarak 30 milyon kişi ölümle burun buruna geldi. Neredeyse dünyanın bütün ülkelerinde bu salgın görüldü. Salgının ekonomik etkisi ise çok daha büyük oldu.

Salgınlar aslında daha önceden önlenebilir

ABD merkezli uluslararası yönetim danışmanlık firması McKinsey & Company tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; 5 yıl boyunca yeni bir salgına hazırlanmanın kişi başı yıllık masrafının 4,70 dolar olduğu ifade edildi.

BMW yeni direksiyon patenti aldı: Hiç böylesini görmediniz!

DSÖ Küresel Hazırlık İzleme Kurulu eş başkanlığını yürüten ve Norveç’in de eski başbakanı da olan 81 yaşındaki Gro Harlem Brundtland, alacakları bazı önlemler ile birlikte yeni salgınlara hazırlanma imkanının olduğunu söyledi. Ona göre bunu sağlayabilmek için sadece kişi başı 5 dolar harcamak yeterli.

5 dolar ile salgın önlemek

Brundtland, “Gerçek bir tehdit olduğunu biliyorduk, o yüzden alarm verdik. Hazırlığın o zaman olması gerekenden çok uzak olduğunu gördük. Koronavirüs bizi haklı çıkaran çok sert bir sınav oldu. Şimdi tam ortasında olduğumuz şey tekrarlanabilir. Daha iyi hazırlanmalıyız” ifadelerine yer vererek konuyu netleştirdi. Sizce gerçekten de düşük bir fiyatla salgınları önlemek mümkün mü? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.