Twitter Covid 19 hakkında yanıltıcı içeriği işaretleyecek

twitter covid 19

Covid 19 salgını ile mücadele çok zor geçiyor. ABD Başkanının çamaşır suyu içme tavsiyesini ciddiye alanlar ve benzerleri de bilim insanlarını endişelendiriyor. 

Sosyal medya servisleri şimdi bu yanıltıcı bilgilere karşı önlem almaya çalışıyorlar. Twitter, Covid 19 hakkında yanıltıcı bilgi içeren tweet’leri işaretleyeceğini duyurdu. Buna göre, bilimsel gerçeklerle uyuşmayan tweet’ler, “yanıltıcı bilgi” olarak işaretlenecek.

Twitter Covid 19 yalan haberleri için önlem alıyor

İşaretlenen içerikler ise Twitter’ın oluşturduğu ve Covid-19 hakkında geçerli bilimsel verilerin yer aldığı bir web sitesine yönlendirilecek. Böylece kullanıcılar, okudukları yanıltıcı bilginin kontrolünü yapıp gerçek veriye ulaşabilecekler.

Ancak Twitter aynı zaman, konu hakkında tweet atan kişini bir uzman olup olmadığını da dikkate alıyor. Bir doktorun veya konu hakkında çalışan bilim insanının, mevcut bilinenlere ters düşebilecek tweet’lerine dokunulmuyor. Bu tartışmalar, bilimsel tartışma olarak değerlendiriliyor.

GTA 6 haberi heyecan yarattı! 12 Mayıs’ta ne olacak?

Sosyal medya servisi, bilimsel kuruluşlarla iş birliği içinde, hangi verilerin doğru, hangilerinin yanlış olduğuna dair analizleri yapıyor.

Bilim insanları Covid-19 aşısının geliştirilmesinin bir yıldan uzun sürebileceğini belirtiyor. Hatta İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kötü senaryoda Covid 19 için etkili hiçbir aşının bulunamayabileceğinin de altını çiziyor.

twitter covid-19

Bu tür bir senaryoda hastalık hakkında daha çok yanlış bilginin de sosyal medyada yayılması riski büyüyor. Çamaşır suyu ve arap sabunu içip ölen insanların ise gerçek olduğunu düşünürsek, yalan haberlerle mücadele etmenin çok önemli olduğu anlaşılıyor.