343 Industries, Halo hayranlarını sevindirdi

Halo

Son günlerde çıkan söylentilere cevap veren 343 Industries stüdyosu, iddia edildiğinin aksine yeni Halo oyunları hazırlamaya devam ettiklerini duyurdu.

Tüm zamanların en başarılı oyun serilerinden biri olan Halo, bugüne kadar Xbox’ın da amiral gemisi oyunlarını oluşturuyordu. Ancak son dönemde bu durum yavaş yavaş değişmeye başladı. Hatırlarsanız yeni Xbox kutularında artık Starfield oyununun yer almaya başladığı haberini geçtiğimiz günlerde sizinle paylaşmıştık. Yıllarca Halo’yu reklam yüzü yapan Xbox’ın yavaş yavaş başka oyunlara doğru kaymaya başlaması, sevilen serinin pabucunun dama atıldığı yönünde yorumlara sebebiyet verdi.

halo dizisi

Bu da yetmezmiş gibi son günlerde momentum kazanan bir söylentinin ortaya çıkmasıyla birlikte serinin hayranları daha da endişelenmeye başladı. Bu söylentiye göre, Microsoft’un sırf bu seri üzerinde çalışsın diye kurduğu 343 Industries, bundan sonra seriye yeni oyun hazırlamayacak, bunun yerine yeni oyunlar dışarıdan stüdyolara emanet edilecekti. Sevilen serinin, asıl odak noktası bu seri olmayan bir stüdyoya devredilmesi fikri, tahmin edeceğiniz gibi serinin hayranları tarafından pek hoş karşılanmadı. Ancak 343 Industries bugün bir açıklama yaparak bu hayranların içine su serpti.

343 Industries stüdyosu bugün bir açıklama yayınlayarak, Halo serisinin hiçbir yere gitmediğini duyurdu. 343 Industries’ün hem şu anda seriden yeni oyunlar üzerinde çalıştığı hem de gelecekte de çalışmaya devam edeceği vurgulandı. Yeni epik hikayelerden multiplayer oyunlara kadar bugüne kadar bu seriyi getiren her şeyin gelecekte de 343 Industries tarafından oyun severlere sunulacağının sözü verildi.

TikTok manipülasyonu kabul etti