Microsoft, Windows 10 satışlarını durduruyor

Windows 10 Haziran güvenlik güncellemesi

Windows 11’i ön plana çıkarmak için elinden geleni yapmaya devam eden Microsoft, önümüzdeki haftadan itibaren Windows 10 satmayı durduracağını açıkladı.

Son yıllarda en yeni Windows versiyonlarını kullanıcılara ulaştırmakta büyük zorluk çeken Microsoft, Windows 11 konusunda aynı sorunu yaşamaktan kurtulamadı. Windows 7 ve 10 gibi Windows’un eski versiyonlarını kullanmaya devam eden PC kullanıcılarını Windows 11’e geçme konusunda bir türlü ikna edemeyen Microsoft, bu geçişi mümkün olduğunca hızlandırmak için önemli hamleler yapmaya devam ediyor. Kısa süre önce Windows 7 ve 8 için resmi desteği keserek bu işletim sistemlerinin bundan sonra güncelleme almayacağını duyuran Microsoft, şimdi de Windows 10 konusunda benzer bir adım atıyor.

Windows 11 kurumsal

Elbette Windows 10 için henüz resmi destek kesilmedi. Bunun için daha çok erken. Ancak Microsoft önümüzdeki haftadan itibaren bu eski işletim sistemini satmayı bırakacağını açıkladı. 31 Ocak 2023’ten sonra işletim sisteminin hem Home hem de Pro sürümünün satışına son verilecek. Bu tarihten sonra işletim sistemi resmi kanallardan satın alınamayacak ya da indirilemeyecek.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Microsoft işletim sisteminin satışlarını durduruyor olsa da bu işletim sistemini resmi olarak desteklemeye uzun bir süre daha devam edecek. Windows 10’un emekliye ayrılacağı tarih 14 Ekim 2025 olarak açıklandı. Yani işletim sistemi bu tarihe kadar yama ve güncelleme almaya devam edecek. Böylece bu işletim sistemini kullanmaya devam eden Windows kullanıcılarının güvenliği sağlanacak.

TikTok manipülasyonu kabul etti